Въпреки критиките: Микел Артета застана зад гърба на един от новите в Арсенал


Въпреки критиките: Микел Артета застана зад гърба на един от новите в Арсенал
Снимка: Getty Images

1812 0

Наставникът на Арсенал Микел Артета е останал доволен от играта на неговия тим при победата с 5:0 над сборния отбор от звезди на американската МЛС. След мача испанският специалист похвали едно от новите попълнения на "топчиите" пред медиите - Кай Хаверц.

Кай Хаверц записа втория си мач с фланелката на Арсенал и успя да се разпише. Германецът вкара много хубаво попадение, с което оформи крайния резултат 5:0. Артета обясни пред представителите на медиите как националът на Германия ще помогне на отбора от Северен Лондон.

Артета е зад гърба на футболиста

"Хаверц ни дава нещо много различно със своето качество и размер. Когато трябва да се справиш с пресата например - много е полезен в подобни ситуации", категорично заяви испанецът.

В същото време Артета отговори на въпрос как точно Хаверц ще се впише в игровата схема на Арсенал. Не е тайна, че самият мениджър изисква от футболистите си да могат да играят на поне две позиции на терена.

"Ще видим - засега той играе като атакуващ халф, но съм сигурен, че през целия сезон, ще имаме редица възможности да го пускаме на различни позиции", добави още Артета.

Самият германец си навлече гнева на някои от феновете на Арсенал, които не харесаха неговите изяви в дебюта му срещу Нюрнберг (1:1), в който не впечатли. Хаверц взе и участие в интересно предизвикателство, в което не се представи добре и накара критиците да го "погнат" отново.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички