Райс като "топчия": Чувствам се у дома си, но ми бе трудно да напусна Уест Хем


Райс като "топчия": Чувствам се у дома си, но ми бе трудно да напусна Уест Хем
Снимка: Getty Images

1472 0

Новото звездно попълнение на Арсенал Деклан Райс сподели чувствата си след скъпия си трансфер на "Емирейтс" от Уест Хем. Вицешампионът на Англия плати за него 105 милиона паунда.

"Първо, искам да кажа голямо "благодаря" на всички фенове на Арсенал за подкрепата. Беше поразително - много неща се случваха, много спекулации в продължение на няколко месеца. Но очевидно като играч искате да разрешите всички въпроси възможно най-бързо, за да се устроите на новото място", започна британецът пред официалния сайт на "топчиите".

"Днес (б.а. вчера) беше първият ми работен ден и наистина се чувствам като у дома си. Последните седмици бяха малко трудни заради отношенията ми с Уест Хем. Заради любовта и подкрепата, които изпитвам към клуба, беше наистина трудно да напусна. Във футбола възникват удивителни възможности. Големите клубове като Арсенал се интересуваха от мен и ми беше много трудно да откажа", продължава той.

"Имаш само една кариера и аз наистина вярвам в това, което Микел изгражда тук, в отбора, който той създава. С нетърпение очаквам бъдещето с Арсенал. Гледах тима през последните два сезона и траекторията, която те следваха. Не в миналия сезон, а в по-миналия, когато завършиха пети, но беше видимо какъв стил на игра налага Микел. Миналият сезон беше изключителен, те на практика победиха всички, с изключение на Ман Сити", обобщава халфът.

"Микел и начинът, по който работи, отборът, това колко са млади всички, енергията в клуба, а също задачата да върнем Арсенал тук, където му е мястото, всичко това значи много за мен. Зная, че феновете много искат това. Що се отнася до мен като играч, то аз дойдох тук, жадуващ да постигна голям успех и прекарам най-добрите си години в този клуб", завърши Райс. А дали си струват 105-те милиона, платени за Райс, четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички