Всички топ отбори от Висшата лига с обща молба срещу Сити, за да не играе в Шампионска лига


Всички топ отбори от Висшата лига с обща молба срещу Сити, за да не играе в Шампионска лига

12015 0

Топ клубовете от Висшата лига са се обединили и са пратили обща молба към Спортния арбитражен съд относно жалбата на Манчестър Сити, в която "гражданите" обжалват решението да са аут от Шампионска лига. Отборите искат тя да не се приема и наказанието за Сити да остане.

Информацията е на "Dailymail", като дори са разкрити отборите, които участват в това - 8 от първите 10 тима в класирането. Единствено Шефилд Юнайтед и самият Манчестър Сити не са част от молбата. Градският съперник Манчестър Юнайтед, убедителният временен лидер и главен опонент за титлата от последните години - Ливърпул, Арсенал, Челси - всички те са против "гражданите".

Спортният арбитражен съд трябва да изслуша жалбата на Манчестър Сити и да прецени дали наказанието, което представлява изваждане от европейските клубни турнири за две години + финансова санкция, ще остане валидно.

"Гражданите" са обвинени в сериозно нарушение на финансовия феърплей. Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал първо поотделно са писали до Спортния арбитражен съд, след което e била изпратена и въпросната молба, подкрепена от всички.

Това показва отношението на топ отборите от Висшата лига към шампиона Манчестър Сити и недоволството от нарушенията на тима от миналото. От Сити отказаха да коментират. Информацията допълва, че има съмнения, че някои от топ отборите водят дела срещу "гражданите".

Междувременно, в идеалния отбор на Шампионска лига до този момент има само един играч от английската Висша лига. Вижте кой е той, както и кой е идеалният състав - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама
Реклама