Коронавирусът обедини Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити


Коронавирусът обедини Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

4290 0

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се обединиха в името на доброто на града. Те дариха съвместно 100 000 паунда, за да подпомогнат хранителните банки в Манчестър и така да помогнат те да посрещнат повишеното търсене на уязвими хора в резултат на пандемията от коронавирус. Новината обявиха и двата английски гранда на официалните си сайтове.

Всеки от двата клуба е отделил по 50 000 лири на фонда Trussell Trust, който поддържа над 1200 банкови центрове, включително 19 в Манчестър. даренията ще помогнат на местните хранителни банки да увеличат капацитета си и да компенсират временната липса на дарения от храна през последните дни.

Според съобщението, и двата клуба имат организирани фенове, които даряват на въпросните хранителни банки. Обикновено те събират "доставки" на "Олд Трафорд" и "Етихад" преди домакинските мачове, но, както е известно, футболът в Англия е спрян за неизвестен към този момент срок. А с какъв жест се отчете звездата на Кристъл Палас Вилфрид Заха вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички