Роджърс: Стърлинг отиде в Сити, за да стане най-добрият


Роджърс: Стърлинг отиде в Сити, за да стане най-добрият

1110 0

Бившият треньор на Ливърпул и настоящ на Лестър Брендън Роджърс разказа, че Рахийм Стърлинг е решил да се присъедини към Манчестър Сити по чисто футболни причини, а не от финансова гледна точка. Английският национал реши да напусне „Анфилд“ през лятото на 2015-та година за сумата от 49 милиона паунда, което беше рекорден трансфер за английски играч по онова време.

Именно Брендън Роджърс беше треньорът, който даде на Стърлинг шанса да дебютира на професионално ниво с фланелката на Ливърпул. „За Рахийм парите никога не са били от значение. Ако беше заради парите, той щеше да остане в Ливърпул. Напусна, защото искаше да стане най-добрият. По онова време той имаше възможност да отиде там, където има най-много играчи от световна класа. Той отиде там, разви се и стана победител, което ясно се вижда в момента в неговата игра.“

„Поглеждам към отбора на Пеп и тимът не е същият, когато него го няма. Какво признание за един млад английски играч. Това, което много харесвах в Рахийм, е, че за момче на неговата възраст той знаеше какво точно иска“, сподели Брендън Роджърс. А ето какви чувства изпитва Стърлинг към бившия си отбор Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама