Влиянието на Фил Фодън в отбора на Манчестър Сити


Влиянието на Фил Фодън в отбора на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

5126 0

Фил Фодън беше ключовият игра на „Етихад” при успеха на Манчестър Сити срещу Борусия Дортмунд в сряда вечер. 20-годишният англичанин грабна приза за играч на мача, след като реализира попадение в последната минута срещу германците, за да донесе победата с 2:1 в северозападна Англия.

В този материал ще разгледам как Фоудън стана ключов играч за Манчестър Сити.

„Да вземеш шанса”

След като трябваше да почака дълго време, за да заиграе редовно в Сити, то този сезон е този, който се води за пробив. Хосеп Гуардиола започна да му се доверява все повече и повече, а изборът му срещу Дортмунд пред Рахийм Стърлинг казва много. 20-годишният Фодън вече има повече минути през този сезон, отколкото през целия последен. Халфът също така се явява ключов играч в Шампионската лига, след като играе и в деветте срещи за „гражданите”. По всичко личи, че Пеп няма страх да го използва и в големите мачове. Това помага на Фодън, след като Гуардиола е „гъвкав” и го е ползвал във всичките три роли напред, както и №10. Видяхме Фодън и като дълбоко прибран полузащитник.  Играчът се оказа свръхинстинктивен и не се страхува да владее топката, ясно показвайки, че талантът му е напълно естествен.

Какво казва статистиката?

Във всичките си изиграни мачове досега Фодън има 12 гола, като шест от тях са във Висшата лига, където е и със седем асистенции. Играчът демонстрира страхотния си нюх при асистенциите, а също така подаванията му са с над 80% точност, като тук говорим за ключовите подавания. Тези, които са довели до директна опасност пред противниковата врата.

Показване на зрялост

Младият играч, макар да е едва на 20 години, показва страхотна зрялост в играта си. Няма как у него да няма натиск след изказа на Гуардиола преди време, че Фодън е „най-талантливият играч, който е виждал и тренирал”. По всичко личи обаче, че играчът не е оставил това да повлияе в представянията му. Също така и начинът, по който той реагира след скандала с Англия, когато с Мейсън Грийнууд нарушиха правилата с пандемията от коронавирус в Исландия по-рано през сезона, виждат, че той е взел поуките от наказанието и се бори да е титуляр в състава на Гарет Саутгейт за предстоящото Европейско първенство.

Агент „Фодън”?

Фоудън с изявите си показа, че е неразделна част от плановете на Сити на терена, но може ли да окаже влияние и отвъд него? Има доста спекулации относно възможния трансфер на Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд в Ман Сити. Твърди се, че норвежецът може да заиграе на „Етихад” от идното лято. И може би след края на срещата във вторник вечер Фодън разказваше всички причини, поради които Холанд би харесал Манчестър и да продължи кариерата си там. Дуото бе забелязано да общува дружелюбно след края на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички