Пеп Гуардиола разкри как Манчестър Сити възнамерява да спечели всички трофеи


Пеп Гуардиола разкри как Манчестър Сити възнамерява да спечели всички трофеи
Снимка: Getty Images/Guliver

2894 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола посочи ключовата си тактика, чрез която "гражданите" да се борят за всички 4 трофея, за които имат шанс през този сезон. Освен това, той отново не пропусна да отбележи как УЕФА и ФИФА "убиват" играчите от натоварване.

"Играчите са хора, те не са машини. Знам футболистите и някои от тях са разстроени, защото искат да играят всеки ден, но това е невъзможно. За да се състезаваш във всички състезания през тази година без зрители, в най-краткия срок за провеждане някога, ако не ротираш играчите, няма как да се състезаваш във всички турнири и да си в позицията, в която сме ние.

Разбира се, те могат да играят, имат невероятна психика, но трябва да почиват. УЕФА и ФИФА убиха играчите, защото това е твърде много. Нямаме и една почивка между уикендите, откакто сме започнали. Няма играч, който да издържи на това, не само физически, но и психически да е готов всеки ден да се изправя срещу опоненти. Невъзможно е.

Аз ротирам и съм гений, браво на мен, но когато загубим и ротирам, хората казват: "Защо ротираш?". Невъзможно е. В следващия мач ще играем със свежи играчи, а срещу Лийдс, с по-свежи играчи от всякога" - заяви Гуардиола.

"Гражданите" играят с Борусия Дортмунд във вторник, 6 април, в четвъртфинален мач от Шампионска лига. Самият Гуардиола пък ще разполага с 200 милиона паунда от Манчестър Сити за трансфери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички