Манчестър Сити може да спечели Висшата лига на 8 май


Манчестър Сити може да спечели Висшата лига на 8 май
Снимка: Getty Images/Guliver

1366 0

Отборът на Манчестър Сити се е прицелил в четири трофея през този сезон, а един от най-ценните - шампионската титла във Висшата лига - може да бъде спечелен съвсем скоро. "Гражданите" имат огромна преднина от 14 точки пред втория Манчестър Юнайтед, макар и "червените дяволи" да са изиграли мач по-малко.

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола имат нужда от четири победи в оставащите си седем мача в първенството, за да си подсигурят титлата. Ако Юнайтед не губи точки, то Сити може да стане шампион на 8 май с домакински успех над Челси. Преди това тимът играе у дома с Лийдс (10 април), гостува на Астън Вила (21 април) и има визита на Кристъл Палас (1 май). Трябва да се отбележи, че програмата на Манчестър Юнайтед в следващите мачове е доста тежка.

За момчетата на Оле Гунар Солскяер, предстоят гостувания на Тотнъм и Лийдс, както и домакинства на Бърнли и Ливърпул. Ако Юнайтед загуби точки в тези срещи, то Сити може да спечели титлата още на 1 май или дори по-рано.

При всички положения Гуардиола може да се чувства по-спокоен в мачовете в Лигата и да съсредоточи силите на отбора си в другите три турнира - Купата на лигата, където предстои финал с Тотнъм, ФА Къп, където Сити ще играе полуфинал с Челси, както и двата предстоящи четвъртфинала с Борусия Дортмунд в Шампионската лига.

А как Гуардиола възнамерява да спечели и четирите трофея с Манчестър Сити - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички