Висшата лига представи 7 номинации за футболист на годината: Фаворитът е ясен


Висшата лига представи 7 номинации за футболист на годината: Фаворитът е ясен
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1493 0

Висшата лига официално обяви седемте футболисти, които ще се борят за ценния индивидуален приз "Играч на сезона".

В списъка попадат Ерлинг Холанд и Кевин Де Бройне (Манчестър Сити), Мартин Йодегор и Букайо Сака (Арсенал), Хари Кейн (Тотнъм), Маркъс Рашфорд (Манчестър Юнайтед) и Киърън Трипиър (Нюкасъл).

Победителят ще бъде обявен на 27 май, а почитателите на английския футбол ще могат да дадат гласа си на официалния сайт на Висшата лига до 22 май. След това оценката на феновете ще бъде смесена с тази на експертите, за да бъде обявен най-добрият играч за сезон 2022/23.

От номинациите единствено Кевин де Бройне е печелил престижната награда. Ако белгиецът бъде отличен отново, той ще стане първият, който взима наградата три пъти и първият от Кристиано Роналдо, който успява да го направи в два поредни сезона.

Големият фаворит

Това безспорно е голямата звезда на Сити - Ерлинг Холанд, норвежецът прави своя първи сезон в елита на Англия, който меко казано е умопомрачителен. Деветката на Пеп Гуардиола може да се похвали с 33 мача (до момента), в които се е отчел с 36 попадения и 7 асистенции. 22-годишният нападател счупи и редица рекорди по време на настоящата кампания.

Холанд наистина не спира да впечатлява с изявите си, но по време на реванша с Реал Мадрид в Шампионска лига - Ерлинг си намери майстора в лицето на Тибо Куртоа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички