Последното нещо, което Гуардиола е казал на играчите си преди унижението над Реал Мадрид


Последното нещо, което Гуардиола е казал на играчите си преди унижението над Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

3118 0

Хосеп Гуардиола показваше абсолютно спокойствие преди реванша от полуфинала на Шампионска лига между Манчестър Сити и Реал Мадрид. Треньорът на "гражданите" беше горд, че отново е стигнал дотук, както и аз постигнатото на "Етихад".

"Прекарахме страхотно тези седем години“, каза той пред медиите в изява, в която посочи, че за да стигнат до финала, всичко, което неговите играчи трябва да направят, е „да играят, както са го правили досега“.

Без мотивиращи думи от Гуардиола към играчите

В четвъртък, няколко часа след удара на "гражданите", Джоан Патси, който е "очите" на Гуардиола и Манчестър Сити в Южна Америка, разкри в „RAC1“ последното нещо, което треньорът е казал на своите играчи преди мача. "Искате ли да стигнете до финала на Шампионска лига? Отговорът от съблекалнята беше единодушен: "Да". "Сигурни ли сте?" настоя Пеп. При повторна проверка на решимостта на своите играчи той беше директен: — Е, знаете какво трябва да направите".

Не особено вдъхновяваща реч за Сити, но изглежда достатъчно ползотворна. Планът на Гуардиола работи до съвършенство. Не само емоционално, но и футболно. "Разликата между първия и втория мач е, че на "Бернабеу" поставихме вътрешен полузащитник по-назад, а днес го пуснахме по-напред", каза бившият треньор на Барса, след като Манчестър Сити се класира за финала. На 10 юни в Истанбул англичаните ще имат още един шанс най-накрая да вдигнат първата си титла от Шампионска лига, а съперник ще е мотивираният Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички