Айвън Тоуни отнесе сурово наказание от 8 месеца без футбол заради стотици залози


Айвън Тоуни отнесе сурово наказание от 8 месеца без футбол заради стотици залози
Снимка: Getty Images

2171 0

Нападателят на Брентфорд Айвън Тоуни беше отстранен от всякакви футболни дейности за осем месеца и глобен с 50 хиляди паунда за нарушаване на правилата за залагания на ФА.

Обвинението

27-годишният Тоуни беше обвинен в 262 нарушения на правило "E8" на ФА между 25 февруари 2017 година и 23 януари 2021 г. Впоследствие асоциацията оттегли 30 от тези нарушения и той призна за останалите 232. Независима регулаторна комисия наложи санкции на Тоуни и той няма да има право да тренира със съотборниците си от Брентфорд до 17 септември.

"Неговите санкции бяха наложени от независима регулаторна комисия след лично изслушване. Той има право да се върне към тренировки само с клуба си за последните четири месеца от отстраняването му, считано от 17 септември 2023 г", пишат от ФА.

"Писмените мотиви на независимата регулаторна комисия за тези санкции ще бъдат публикувани своевременно и ФА ще изчака да ги прегледа, преди да коментира допълнително", добавят още от асоциацията.

Позицията на Брентфорд

"Брентфорд отбелязва решението на независимата регулаторна комисия да издаде 8-месечна забрана от всякакъв вид футболна дейност на Айвън Тоуни с незабавен ефект.

Айвън беше обвинен в нарушаване на правило "E8" на ФА и имаше лично изслушване по-рано тази седмица. Брентфорд в момента очаква публикуването на писмените мотиви на независимата регулаторна комисия. Клубът ще ги прегледа, преди да обмисли следващите си стъпки", написаха от лондонския тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички