Висшата лига остава твърдо „за“ завършването на сезона


Висшата лига остава твърдо „за“ завършването на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1432 0

Английската Висша лига потвърди отново своята отдаденост да завърши настоящия сезон 2019/20. Почти два месеца след като бе преустановен футболът на Острова заради пандемията от COVID-19, ръководството на най-комерсиалното първенство вече е изготвило план за подновяването на сезона.

В изявление на Висшата лига се казва, че първенството ще се завърне само когато е безопасно за "играчи, треньори, мениджъри, клубен персонал, привърженици и широката общественост". Някои клубове, включително Арсенал, започнаха да връщат футболистите обратно на тренировъчните игрища за индивидуални занимания, но лигата сподели, че ще препоръча подновяване на пълноценни тренировки само в съответствие с правителствените препоръки.

Британските медии твърдят, че шефовете на Висшата лига искат да подновят тренировките на 18 май и да стартират мачовете на 12 юни. Според информациите, възможността за изиграване на оставащите 92 мача от кампанията на неутрални стадиони е била една от най-обсъжданите теми на петъчната среща, заради опасенията, че фенове могат да се съберат пред стадионите на своите любими клубове, когато не е безопасно това да се случи.

Наскоро стана ясно, че УЕФА е поставила краен срок на първенствата до 25 май, в който лигите трябва да излязат с предложения за рестарт на съответните си кампании. Изглежда малко вероятно английските клубове да играят пред пълни трибуни, ако се завърнат към сезона през лятото – вероятно срещите ще са при закрити врати.

Други водещи европейски първенства като Ередивизи и Лига 1 вече бяха прекратени, но Висшата лига все още остава твърдо решена да завърши кампанията, заедно с Бундеслигата, която вероятно ще рестартира сезона си в близките няколко седмици. През изминалия ден ПСЖ бе обявен за шампион, след като първенството бе прекратено (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички