Тъмнокожите и азиатците във Висшата лига: Подновяването на футбола е по-опасно за нас


Тъмнокожите и азиатците във Висшата лига: Подновяването на футбола е по-опасно за нас
Снимка: Getty Images/Guliver

1132 0

Футболистите от Висшата лига, представляващи BAME (Black, Asian and Minority Ethnic - тъмнокожи, азитски и етнически малцинства) се притесняват, че прибързаното подновяване на първенството ще наруши техните права. Те се страхуват, че са по-податливи на заразяване от коронавирус и по-често се сблъскват с усложнения, когато боледуват от вируса.

Според "Daily Mirror", Националният център за одит и зиследване на интензивното лечение (ICNARC) е установил, че почти една трета от хората, които се нуждаят от интензивна терапия след усложнения, свързани с коронавируса, се отнасят към BAME. Също така е установено, че 63% от смъртните случаи сред медицинските работници са при етнически малцинства.

Изданието съобщава, че държавните власти са озадачени от тези стряскащи цифри. Те обаче са направили впечатление и на играчите от Висшата лига, които се числят към BAME. Тъмнокожите и азиатците сред футболистите в Англия чувстват, че ще бъдат по-застрашени от коронавируса и усложненията, които често го съпътстват, отколкото техните светлокожи колеги. Но днес и светлокожа звезда от Висшата лига сподели, че го е страх да тренира и играе отново.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички