Официално: Коронясаха ПСЖ като шампион в Лига 1


Официално: Коронясаха ПСЖ като шампион в Лига 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1719 0

Пари Сен Жермен е новият "стар" шампион във френската Лига 1. Столичани получават шампионската титла, след като стана ясно, че сезон 2019/20 във Франция няма да се доиграе. Това е трета поредна титла за ПСЖ и общо седма в последните осем години.

Преди сезонът да бъде поставен "на пауза" през март, парижани водеха убедително на върха с преднина от 12 точки пред втория Олимпик Марсилия. Професионалната футболна лига на Франция потвърди решението по време на среща в четвъртък - два дни след като френският премиер Едуард Филип забрани спорта в страната поне до септември.  

Класирането в Лига 1 и Лига 2 е оформено на база на средно спечелени точки на мач от всеки от отборите. За Шампионска лига през следващия сезон се класират ПСЖ, Марсилия и третия в обявеното за крайно подреждане тим на Рен. Към Лига Европа потеглят тимовете на Лил, Ница и Реймс. Изпадат отборите на Амиен и Тулуза, а от Лига 2 промоция печелят Лориен и Ланс. 

Първото спряно първенство в Европа бе това в Белгия, където обявиха служебен шампион. Преди няколко дни пък бе прекратен сезонът в Нидерландия, но там решиха да оставят надпреварата без шампион.

Прекратяването на сезон 2019/20 във Франция доведе до това Canal+ да прекрати договора си за излъчване на мачовете (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички