Висшата лига обсъжда връщането на 5-те смени на мач


Висшата лига обсъжда връщането на 5-те смени на мач
Снимка: Getty Images/Guliver

907 0

Висшата лига ще обсъди въвеждането на смени заради сътресения тази седмица, докато връщането към петте смени вместо използваните три за сезон 2020/21 също се очаква да бъде дискутирана тема на срещата на собствениците.

Представители от всички 20 клуба ще се срещнат на събрание на собствениците, където ще обсъдят резултатите от срещата на Борда на Международната футболна асоциация (ИФАБ) в сряда. Техническият панел на ИФАБ, който отговаря за законите на играта, е предложил позволяването на временна смяна на играч, който е със съмнения за сътресение. Ако ИФАБ подкрепи предложението на техническия си панел, то тогава клубовете от Висшата лига могат да получат предложение за въвеждането на подобни смени.

Те могат да бъдат въведени най-рано следващия месец. Женската Суперлига вече подкрепи предложението, докато Футболната асоциация вече заяви, че ще се опита да въведе новите протоколи „в най-ранните възможни етапи на ФА Къп при мъжете и жените“.

В добавка, клубовете от Премиършип се очаква да дискутират и разрешението на пет смени на срещата, независимо че вече отхвърлиха на два пъти предложението в предишни случаи. Обсъждането на темата идва след неколкократните призиви на мениджъри във висшия футболен ешелон, включително Пеп Гуардиола, Юрген Клоп и Франк Лампард, за това Висшата лига да последва останалите водещи европейски първенства, които преминаха към пет смени за сезон 2020/21.

Проучване на ФИФПро, Международният съюз на играчите, откри, че контузиите във Висшата лига този сезон са повече в сравнение с Ла Лига, Серия А и Лига 1, където има по пет смени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички