Смущаващи новини в лагера на Ливърпул: Жоел Матип под въпрос за сблъсъка с Тотнъм


Смущаващи новини в лагера на Ливърпул: Жоел Матип под въпрос за сблъсъка с Тотнъм
Снимка: Getty Images/Gulliver

2427 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че защитникът Жоел Матип е под въпрос за сблъсъка с Тотнъм, тъй като страда от спазми в гърба. Камерунският бранител бе принуден да напусне терена на почивката при неделното равенство 1:1 с Фулъм, оставяйки Ливърпул без типични централни защитници на терена – вместо това, полузащитникът Джордан Хендерсън се върна в сърцето на отбраната редом до Фабиньо, който също традиционно се подвизава в халфовата линия.

Ливърпул приема у дома лидера във Висшата лига Тотнъм на „Анфийлд“ в сряда, като единствено по-добрата голова разлика на „шпорите“ разделя двата отбора, а Клоп не е сигурен дали Матип ще бъде на разположение. „Все още не знам. Преди само два дни играхме, той напусна терена със спазми в гърба. Физиотерапевтите се грижеха почти цял ден за него, така че ще видим. Утре имаме още една тренировъчна сесия, след това ще разберем“, започна германецът на пресконференцията си.

Контузията на Матип е поредният удар за мърсисайдци, които вече са без доста от титулярите си заради травми, включително Върджил ван Дайк, Джо Гомес, Диого Жота и Тиаго Алкантара. Джердан Шакири и Джеймс Милнър също остават в лазарета, но Клоп се надява полузащитникът Наби Кейта да се завърне срещу Тотнъм, след като пропусна равенството на „Крейвън Котидж“.

„Наби, може би. Вчера той участва в удължената загрявка. Има още една сесия днес, ще видим как ще реагира и ще вземем решение. С останалите? Няма друг. Тотнъм остана лидер в класирането, независимо че завърши наравно 1:1 при визитата на Кристъл Палас в неделя, и Клоп е впечатлен от скорошното подобрение под ръководството на Жозе Моуриньо, след като тимът остана на цели 40 точки от „червените“ миналата кампания.

Запитан относно това дали е останал изненадан, че мнозина отписаха Моуриньо след края на престоя му начело на Манчестър Юнайтед, Клоп каза: „Не съм изненадан, защото това е светът, в който живеем. Изключително успешен си до вчера, вероятно, ако не го докажеш днес, тогава хората веднага започват да те критикуват. Така стоят нещата. Не мисля, че той беше изненадан, но показа качества на завръщане, ако става въпрос за такова.

Много впечатляващо е това, което свърши в Тотнъм. Начинът, по който те играят тази година, е наистина много добър. Той ги превърна в машина за резултати. Те имат резултати, играят добре – ако не са на върха на възможностите си, те все пак намират начин да спечелят. Защитават се колективно. Всички тези неща ги правят един наистина впечатляващ отбор“, не спести суперлативите за съперника германският мениджър на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички