Моуриньо: Наистина ли Ливърпул има криза с контузени футболисти?


Моуриньо: Наистина ли Ливърпул има криза с контузени футболисти?
Снимка: Guliver/GettyImages

1555 0

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо постави под въпрос дали Ливърпул има криза с контузени играчи преди гостуването на неговия тим на „Анфийлд“ в сряда. Шампионите имат известен брой травмирани играчи от първия тим, включително Върджил ван Дайк, Джо Гомес, Диого Жота и Тиаго Алкантара, докато защитникът Жоел Матип остава под въпрос за сблъсъка с лидера в Премиършип.

Но Моуриньо вярва, че Матип ще играе на „Анфийлд“ и че Ван Дайк е единственият ключов отсъстващ, като Джердан Шакири и Джеймс Милнър също са в лазарета. Запитан относно проблемите с контузени играчи и тима, на който Ливърпул очаква да заложи, португалецът отвърна:

„Мисля, че Алисон не е контузен. Трент Алекзандър-Арнолд не е контузен. Матип, смятам, че той ще играе. Фабиньо не е контузен. Андрю Робъртсън не е контузен. Джордан Хендерсън не е контузен. Жоржиньо Вайналдум не е контузен. Мохамед Салах не е контузен. Роберто Фирмино не е контузен. Садио Мане не е контузен. Ван Дайк е контузен, и той е много добър играч, разбира се. Но дайте ми списъка с контузени играчи на Ливърпул и сравнете този списък с травми с най-добрия състав на Ливърпул“.

„Мога да ви кажа за много контузени играчи в Тотнъм. Две деца са с травми в тима до 16 г., две в отбора до 21 г. и три до 23 г. Ерик Ламела и Джафет Танганга също са с контузии, ето ви списък с травмирани играчи. Но контузен ли и е Юго Лорис? Не. Тоби Алдервейрелд? Не. Ерик Дайър? Не. Серхио Регилон? Не. Хари Кейн? Не. Лукас Моура? Не. Така че кои са контузиите? Това са нормални травми. Джеймс Милнър е контузен, Ламела е с травма, и всеки клуб сега има контузени играчи. Ливърпул има голяма травма, която е Ван Дайк“, завърши Моуриньо.

А какво каза Юрген Клоп преди сблъсъка с Тотнъм - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички