Кошмарният старт на сезона на Арсенал продължи и срещу Бърнли


Кошмарният старт на сезона на Арсенал продължи и срещу Бърнли
Снимка: Getty Images/Guliver

966 0

Арсенал продължи с изключително слабото си представяне във Висшата лига от началото на сезона, след като загуби от Бърнли с 0:1 у дома в мач от 12-ия кръг на шампионата. "Артилеристите" бяха в серия от пет загуби и едно равенство в първенството преди двубоя срещу намиращия се в зоната на изпадащите тим. Възпитаниците на Микел Артета обаче за пореден път разочароваха феновете си, записвайки седмо поражение от началото на кампанията.

След нулево първо полувреме, малко след почивката централният халф на лондончани Гранит Джака получи директен червен картон след консултация с ВАР, тъй като хвана за гърлото Ашли Уестууд. В 73-ата минута намиращият се в жестока голова суша капитан на домакините Пиер-Емерик Обамеянг си отбеляза автогол с глава след центриране от корнер. Играчите на Арсенал опитаха да се върнат в срещата в оставащите минути, но така и не успяха да го сторят, като по този начин Бърнли записа едва втората си победата през сезона.

След това поражение Арсенал остава на 15-о място в класирането с 13 точки от 12 мача, докато Бърнли се изкачи до 17-а позиция с актив от 9 точки. В друг мач от миналата вечер Лестър Сити победи Брайтън с 3:0 у дома и се изкачи до третото място с 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички