Висшата лига обмисля революционна възрастова дискриминация заради коронавируса


Висшата лига обмисля революционна възрастова дискриминация заради коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

10530 0

Английската Висша лига обмисля да забрани на хора, които са над 70-годишна възраст, да посещават двубоите от първенството, информира "Sky News". Тези крайни мерки се обмислят в отговор на нарастващите случаи на заразени от коронавирус английски граждани.

"Разбрано е, че при нужда от отмяна на сезона или доиграване при затворени врати, ще бъде предпочетен вторият вариант. Това може да бъде заместено и от забрана за посещение на над 70-годишни привърженици - демографската група, която се счита за най-уязвима от коронавируса" - съобщават кореспондентът на "Sky News".

Правителството на Великобритания ще се срещне със спортните организатори и с хората, които отговарят за излъчването, в понеделник, за да се обсъди планът за действие. Тогава ще стане ясно и дали ще се осъществи гореспоменатата забрана и как ще бъде довършен сезонът.

Какво друго революционно предложение бе направено за британския футбол (промяна в английския, която да включи и други страни от Острова) от мениджър на тим във Висшата лига - вижте подробности в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички