Солскяер недоволен: Манчестър Сити е облагодетелстван преди дербито с Юнайтед


Солскяер недоволен: Манчестър Сити е облагодетелстван преди дербито с Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

4465 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр изрази разочарованието си от графика на Футболната асоциация на Англия, след като градският съперник Сити има ден повече почивка преди дербито в неделя. "Червените дяволи" отстраниха с лекота Дарби Каунти с 3:0 в петия кръг на ФА Къп в четвъртък, но "гражданите" имат ден повече за възстановяване преди визитата на "Олд Трафорд".

"Отново получаваме същата "помощ" от ФА, тези допълнителни 24 часа, които Сити имат. Не мога да си обясня защо има дерби в неделя и ние трябва да играем в четвъртък вечер. Какъв е смисълът от това? Това не изравнява възможностите на терена“, заяви норвежецът.

"Ако трябва да сме честни, ситуацията беше същата, когато ги победихме последния път – играхме в сряда, а те във вторник. Тези 24 часа са важни, така че трябва добре да се възстановим сега". Юнайтед е непобеден в девет мача във всички турнири след успеха над Дарби в четвъртък.

Капитанът на "червените дяволи" Хари Магуайър не бе на разположение за мача с Дарби поради проблем в глезена, и ще бъде до последно под въпрос за дербито, което е ключово за амбициите на Юнайтед да участва в Шампионска лига догодина. „Ситуацията с Хари е такава, че той изкълчи глезена си, но да се надяваме, че ще се възстанови навреме. Не възнамерявах да му давам почивка срещу Дарби – не му дадох такава заради рождения му ден, но се надявам да бъде готов“, завърши той относно Магуайър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички