Мениджър във Висшата лига с революционно предложение за Купа на Великобритания


Мениджър във Висшата лига с революционно предложение за Купа на Великобритания
Снимка: Gulliver/GettyImages

2412 0

Мениджърът на Уест Хям - Дейвид Мойс, предложи революционна идея за британския футбол. Както е известно, президентът на УЕФА - Александър Чеферин, предложи Купата на лигата да бъде премахната, защото излишно натоварва играчите (говорейки за идеята за Шампионска лига през лятото). Мойс, пък, предложи Купата на лигата да бъде заменена от новосформирана британска купа, където да не участват само английски тимове.

"Винаги съм мислел, че трябва да играем с шотландски отбори. Това може да се случи с поправка, може да бъде измислен вариант, при който определен брой клубове от Висшата лига няма да попадат в турнира. Трябва промяна. Наречета я британска купа. Няколко отбора от Северна Ирландия, може би два от уелското първенство. Това може да ни даде нещо различно" - започна Мойс.

"Разбирам, че мачовете са твърде много, а за топ играчите те са дори ужасно много. Много ще играят и на Европейското първенство точно след натоварения сезон и мачове в цикъл сряда-събота. А след Европейското се очаква да започнат новия сезон във Висшата лига със само две или три седмици почивка. Не мисля, че е правилно. Играчите няма да имат никаква почивка" - сподели той.

ЛИВЪРПУЛ ЗАГУБИ АЛИСОН ЗА ВАЖНАТА БИТКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички