Манчестър Юнайтед покоси Бърнли за край на 2021-а година в Премиър лийг


Манчестър Юнайтед покоси Бърнли за край на 2021-а година в Премиър лийг
Снимка: Gulliver/GettyImages

5748 0

Последният мач за календарната 2021-а година се изигра, а в него Манчестър Юнайтед порази с 3:1 гостуващия Бърнли в интригуващ мач от 20-ия рунд от местния футболен елит. И четирите гола в мача паднаха през първата част, след като Скот МакТомини даде тон за успеха на „червените дяволи“ в осмата минута.

Бен Мий си отбеляза злощастен автогол в 27-ата, когато след рикошет в неговото тяло топката при удар на Джейдън Санчо влетя във вратата на Уейн Хенеси, а Кристиано Роналдо покачи до 3:0 десет преди края на първата част. Едва три след това обаче Бърнли намали пасива си чрез Аарън Ленън, но силите на отбора, воден от Шон Дайш, стигнаха до едно попадение на „Олд Трафорд“.

Успехът прати Юнайтед пред Тотнъм и тимът вече е с 31 точки, докато „шпорите“ са с 30, но и мач пасив спрямо тима от северозападна Англия. Тревогите за Бърнли пък продължават да са налице, след като отборът е на 18-ото място с 11 точки, а 17-ият Уотфорд е с две повече. Това беше и последната официална футболна среща от английския Премиър лийг, като мачовете се подновяват на 1-и януари 2022.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Причудливо на предварителните очаквания, гостът започна по-добре, а в четвъртата минута Матю Лоутън центрира добре в наказателното поле на Ман Юнайтед, след като удар на Дуайт МакНийл бе блокиран. Топката бе към Крис Ууд, който отигра с глава, ала неточно - аут.

Секунди след това обаче "червените дяволи" направиха огромен пропуск чрез Кристиано Роналдо. Люк Шоу намери с прекрасен пас Кристиано Роналдо, който застана между двамата централни защитници на "виненочервените". Португалецът пое и се озова сам срещу Уейн Хенеси, но ударът му беше кошмарно неточен за поставените от Роналдо стандарти.

В осмата минута домакините бяха напред в резултата. Мейсън Грийнууд с късмет запази топката в краката си и върна назад за Кристиано. Той тръгна да си наглася крака за удар с левия крак, но от упор Скот МакТомини шутира, а Уейн Хенеси не успя да реагира на удара на шотландеца - 1:0 за Ман Юнайтед.

След 20 минути игра Люк Шоу се пусна с бесен рейд отляво до линията на наказателното поле, след което последва силен удар, но встрани от вратата на Хенеси.

В 27-ата минута пък Джейдън Санчо отправи неспасяем диагонален изстрел към вратата на Хенеси, за да може уелският страж за втори път да извади топката от вратата си на "Олд Трафорд" - 2:0.

Три след това МакТомини подаде страхотно към Кристиано Роналдо, който отново от изгодна ситуация не успя да вкара, след като Чарли Тейлър го блокира. В 35-ата минута Роналдо най-накрая се разписа срещу Бърнли, след като от няколко метра довкара топката във вратата на гостите, след като Хенеси изби опасен удар в гредата си, но за португалеца бе прекалено лесно да се разпише в опразнената му врата - 3:0.

Не бяха изминали и 120 секунди от третия гол на Юнайтед, а гостите от Ланкашър намалиха резултата. Аарън Ленън наказа грешка на Ерик Баи, а Хари Магуайър не покри английското крило, чийто удар по земята направи безпомощен Де Хеа - 1:3.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След подновяването на играта Юнайтед отново пое инициативата. В 63-ата минута МакТоминей се отчете с нов добър изстрел към вратата на Бърнли, но този път Хенеси опази вратата си.

В 70-ата минута Роналдо свали с глава за Единсон Кавани, който шутира отблизо към вратата на Бърнли, но стражът на гостите се намеси и отрази. След преглеждането на повторенията обаче се установи, че уругваецът е в засада.

Макар тези ситуации, отборът на Бърнли заигра доста по-компактно и не позволяваше на Юнайтед лесно да стига до положения до вратата на Уейн Хенеси, като очевидно Шон Дайш промени начина на игра в отбора си на почивката на "Олд Трафорд". Все пак авансът на "червените дяволи" беше достатъчно солиден и липсата на опасностти пред вратата на Де Хеа не спомагаше на Бърнли да притесни именития си съперник.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Аарън Уан-Бисака, Хари Магуайър, Ерик Баи, Люк Шоу, Скот МакТомини, Неманя Матич, Джейдън Санчо, Мейсън Грийнууд, Кристиано Роналдо, Единсон Кавани

Бърнли: Уейн Хенеси, Матю Лоутън, Джеймс Тарковски, Бен Мий, Чарли Тейлър, Йохан Гудмундсон, Джак Корк, Ашли Уестууд, Дуайт Макнийл, Аарън Ленън, Крис Ууд

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - БЪРНЛИ

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Английският гранд Манчестър Юнайтед ще има възможността да се реваншира за загубата от Нюкасъл в последния кръг при днешното си домакинство на друг отбор, борещ се за своето оцеляване - Бърнли. "Дяволите" са задължени да спечелят срещата, ако искат да запазят преодолима разлика до топ 4 на Висшата лига.

След половин месец принудителна пауза възпитаниците на Ралф Рангник се завърнаха към игра срещу 19-ия Нюкасъл, който прекъсна серия от три загуби, за да вземе точка от 20-кратния шампион на Англия. Сега Юнайтед се изправя срещу 18-ия Бърнли, който подобно на "свраките" е в тежка ситуация и има само една победа през сезона.

Юнайтед спечели последните си два мача срещу Бърнли. Какви са коефициентите за днешния сблъсък Манчестър Юнайтед - Бърнли, вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички