Ралф Рангник защити Магуайър и Варан и загатна кой ще води атаката на Манчестър Юнайтед срещу Бърнли


Ралф Рангник защити Магуайър и Варан и загатна кой ще води атаката на Манчестър Юнайтед срещу Бърнли
Снимка: Getty Images

1749 0

Старши треньорът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник отказа да приеме скорошните критики към дуото в центъра на защитата Хари Магуайър и Рафаел Варан, казвайки, че фокусът трябва да бъде върху това "червените дяволи" да се подобрят "като отбор", вместо върху индивидуалните представяния.

Варан, който се завърна след десет мача отсъствие поради травма на адуктора, сбърка при гола на Нюкасъл при равенството 1:1 на "Сейнт Джеймсис" в понеделник, губейки топката в центъра от голмайстора Алан Сен-Максимен, докато Магуайър изглеждаше уязвим при слабото първо полувреме за тима.

Рангник обаче защити двамата си централни защитници на пресконференцията преди домакинството на Бърнли в четвъртък вечер (30.12.), казвайки, че Юнайтед трябва по-скоро да се подобри колективно.

"Рафаел не игра в последните 5-6 седмици и дори преди мача с Тотнъм беше контузен. Така че в последните три месеца той не е играл в толкова много мачове. Да, той сбърка при гола, който допуснахме. Но с изключение на това, мисля, че се справи окей. Не мога да кажа, че беше изключителен, същото се отнася и за Хари, но те се справиха окей".

"Нашият най-голям проблем беше, че допуснахме твърде много моменти в транзиция и това не е проблем само на централните защитници, а и на хората отпред. Може да се говори и за ролята на номер 10 в такава формация. Така че не мисля, че има смисъл да говорим за индивидуалните представяния на играчите. Трябва да се подобрим като отбор", заяви немецът.

Временният наставник на Манчестър Юнайтед призна, че коронавирусът е повлиял негативно на прогреса на тима. Базата на в Карингтън бе затворена за четири дни, а отборът не игра цели 16 дни преди срещата с Нюкасъл след отложените мачове с Брентфорд и Брайтън:

"Всеки амбициозен треньор иска отборът му да прави бързи и големи крачки по отношение на прогрес. Но, за да се случи това, тимът трябва да тренира. И както знаете, базата ни в Карингтън бе затворена за четири дни. От друга страна, в последните 2-3 тренировки преди мача с Нюкасъл изглеждахме много добре, но в понеделник ни липсваше скорост, темпо и физическа мощ".

Рангник намекна, че Единсон Кавани, който вкара изравнителния гол срещу Нюкасъл в понеделник, може да стартира като титуляр срещу Бърнли:

"Да, мислех си го. Разговарях с него вчера и онзи ден, той не се чувстваше комфортно да стартира от първата минута с Нюкасъл, защото не знаеше колко е готов. Но след като изостанахме в резултата, беше ясно за мен, че трябва да поемем повече рискове и трябва да променим нещо – затова и решихме да вкараме него и Джейдън Санчо в игра на почивката", завърши мениджърът на Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички