Два отменени гола на Роналдо, съмнения за дузпи и куп пропуски спряха Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)


Два отменени гола на Роналдо, съмнения за дузпи и куп пропуски спряха Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7725 0

Манчестър Юнайтед не успя да победи тима на Нюкасъл след равенство 0:0 мач от 10-ия кръг на английската Висша лига. Двата тима не успяха да си вкарат голове на "Олд Трафорд", въпреки че имаше достатъчно добри ситуации и пред двете врати.

Ерик тен Хаг постави сред титулярите Кристиано Роналдо, който преди началото на мача бе награден от сър Алекс Фъргюсън за отбелязаните 700 гола в кариерата си. Португалецът записа едва втори мач във Висшата лига като титуляр от началото на новия сезонн.

Нюкасъл започна по-силно срещата, а в 24-ата минута Жоелинтон уцели две греди в рамките на 3 секунди (ВИДЕО). В края на полувремето Джейдън Санчо имаше шанс да вкара за "червените дяволи", но Ник Поуп опази вратата на "свраките".

В началото на втората част Роналдо отбеляза два последователни гола, които бяха отменени (ВИДЕО). При първото попадение португалецът бе в положение на засада, а при втория гол Кристиано реши да "хитрува" и открадна топката преди играта да бъде подновена от Ник Поуп.

Последваха минути, в които играчи на Манчестър Юнайтед на няколко пъти се озоваваха на тревата в наказателното поле на Нюкасъл. Първо Кристиано Роналдо се сгромоляса след сблъсък с Киърън Трипиър, а след това и Джейдън Санчо претендираше, че е фаулиран, а "за капак" в пеналтерията падна и Каземиро, но ВАР не се намеси и в трите ситуации.

В 72-ата минута Тен Хаг изненада с решението си да извади Роналдо от игра предвид факта, че "дяволите" търсеха победен гол. В края на мача Фред и Маркъс Рашфорд пропиляха изключителни шансове да донесат победата на отбора, след като пропуснаха от изгодни позиции.

Така Манчестър Юнайтед и Нюкасъл поделиха точките, като "дяволите" остават на пето място с 16 пункта, а "свраките" са шести с 15 точки. В следващия кръг Манчестър Юнайтед е домакин на Тотнъм, а Нюкасъл посреща Евертън.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Преди на срещата сър Алекс Фъргюсън награди Кристиано Роналдо и Давид де Хеа (подробности четете в линка). Още от първата минута Нюкасъл започна агресивно срещата и даде знак, че следобедът няма да бъде никак лек за отбраната на Манчестър Юнайтед. В 24-ата минута "червените дяволи" оцеляха като по чудо, след като в рамките на три секунди Жоелинтон уцели на два пъти рамките на вратата на Давид де Хеа.

Video edited on Kapwing

В 38-ата минута дойде и най-чистата голова ситуация за Манчестър Юнайтед до момента в мача. Бруно Фернандеш даде прекрасен дълъг пас за Джейдън Санчо, който успя да се отскубне по левия фланг. След това англичанинът подаде към Антони в наказателното поле, а той стреля от изгодна позиция, но Ник Поуп спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяването на играта Кристиано Роналдо успя да вкара гол във вратата на Нюкасъл, но бе в положение на засада. След това португалецът опита да "хитрува", като вкара още един гол, който не бе признат. Кристиано отне топката от вратаря Ник Поуп, който се канеше да поднови играта след засадата. Роналдо му открадна топката и вкара топката в мрежата, но Поуп още не бе подновил играта и главният арбитър не призна попадението.

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

В 54-ата минута отново Роналдо бе в центъра на събитията на "Олд Трафорд", след като се свлече на тревата в наказателното поле на Нюкасъл. Португалецът претендираше, че е фаулиран от Киърън Трипиър, но нито главният съдия, нито ВАР видяха основания за отсъждане на дузпа, макар и контакт действително да имаше.

Пет минути по-късно и Джейдън Санчо се озова на тревата в наказателното поле, претендирайки, че е фаулиран от Шон Лонгстаф. И този път обаче претенциите на "червените дяволи" за дузпа бяха подминати от реферите на двубоя. Малко след това и Каземиро падна за дузпа, но неговите претенции бяха още по-неоснователни.

В 72' Роналдо бе изваден от игра. В 88-ата минута Манчестър Юнайтед изпусна невероятен шанс да спечели мача. Маркъс Рашфорд изпревари излезлия напред Ник Поуп, а вратата на Нюкасъл "зейна". Нападателят обаче се намираше в неизгодна позиция за директна стрелба и подаде към Фред, който обаче изкара топката в аут под натиска на противников играч.

В петата минута на добавеното продължение на мача Каземиро даде великолепно центриране за Маркъс Рашфорд в наказателното поле. Английският национал опита да насочи топката към вратата на Нюкасъл, но кълбото премина на сантиметри от гредата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Мартинес, Варан, Далот, Фред, Каземиро, Санчо, Бруно, Антони, Роналдо

Нюкасъл: Поуп, Бърн, Ботман, Шер, Трипиър, Гимараеш, Жоелинтон, Лонгстаф, Алмирон, Мърфи, Уилсън

ПРЕДИ СРЕЩАТА

"Червените дяволи" ще опитат най-после да зарадват феновете си с красива игра и категоричен успех. За целта обаче "червените дяволи" ще трябва да се разправят с никак не лекото изпитание на възраждащия се Нюкасъл. 

След като в края на 2021 г. "свраките" смениха собствеността си и бяха поети от един от най-богатите хора в света - Мохамед бин Салман, амбициите на тима бяха рязко завишени. Най-категорично за това говори таблицата в елита на Острова, където отборът, воден от Еди Хау, към момента заема 6-ата позиция, на само точка от 5-ия, който е именно предстоящият му съперник - Манчестър Юнайтед.

Възпитаниците на Ерик тен Хаг от своя страна ще опитат да изтрият срама от загубата срещу градския съперник Манчестър Сити с 3:6, който все още виси над тях, въпреки двете победи над Омония в Лига Европа и тази над Евертън. В последната си среща от Висшата лига "червените дяволи" постигнаха труден успех над "карамелите" с 2:1 като гости. "Свраките" от своя страна разбиха Брентфорд с 5:1 и се готвят за нова доза положителни емоции.

Ето кой може да се завърне в игра за Юнайтед срещу Нюкасъл

Ето къде да гледаме двубоя между Манчестър Юнайтед и Нюкасъл

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички