Юнайтед шокира Сити в дербито на Манчестър във Висшата лига


Юнайтед шокира Сити в дербито на Манчестър във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3897 0

Манчестър Юнайтед надви Манчестър Сити с 0:2 като гост в голямото дерби от 27-ия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" показаха страхотна игра, особено в дефанзивен план, и заслужено взеха 3-те точки на "Етихад", с което прекъснаха серията на "гражданите" от 21 поредни победи.

Срещата започна по най-добрия възможен начин за гостите, които получиха дузпа още в първата минута, а Бруно Фернандеш я реализира. Постепенно Сити започна да притиска своя съперник, като създаде и няколко голови ситуации, които обаче се увенчаха с неуспех.

В началото на втората част Юнайтед се добра до второ попадение чрез Люк Шоу, който матира Едерсон с перфектен удар в далечния ъгъл. В следващите минути Сити така и не успя да намери път през добре подредената защита на Юнайтед, а "дяволите" закономерно взеха трите точки.

Победата скъси разликата между Сити и Юнайтед в класирането, като "небесносините" остават лидери с 65 точки - с 11 повече от "дяволите", които се нареждат втори. Лестър е трети с 53 пункта, а Челси заема четвъртото място с 47 точки, като в понеделник играе срещу Евертън, който е пети.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

2' - 0:1! "Червените дяволи" излязоха напред в резултата още в самото начало, след като Габриел Жезуш задържа противников играч в собственото си наказателно поле и го събори на земята. Съдията отсъди дузпа, а Бруно Фернандеш се нае с изпълнението ѝ. Неговият изстрел почти бе отразен от Едерсон, който осъществи сериозен контакт с топката, но тя се пак се озова в мрежата му.

Само две минути по-късно Люк Шоу можеше да вкара втори гол в мрежата на "гражданите", но Едерсон се отличи с брилянтна намеса. Постепенно Манчестър Сити взе двубоя в свои ръце и започна да сипе атака след атака към вратата на Дийн Хендерсън. В средата на полувремето Стърлинг имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени. Малко след това Зинченко пропусна страхотен шанс за гол.

В края на първата част Кевин де Бройне пробва рефлексите на Хендерсън, а стражът показа, че внимава. Малко след това и Рияд Марез стреля опасно към вратата, но встрани от целта.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута Родри уцели гредата на вратата, пазена от Дийн Хендерсън. Две минути по-късно обаче Юнайтед организира добра контраатака и се добра до второ попадение. Маркъс Рашфорд намери Люк Шоу в наказателното поле, а крайният бранител показа добър завършващ удар, намирайки далечния ъгъл на вратата на Едерсон - 0:2!

В 58-ата минута Антони Марсиал стреля опасно към вратата на Сити, но Едерсон спаси. Пет минути по-късно Габриел Жезуш се свлече на тревата в наказателното поле на "дяволите", но главният арбитър подмина претенциите на домакините за дузпа. В 69' Антони Марсиал се озова на чиста позиция за стрелба в наказателното поле, но ударът му се оказа в обсега на Едерсон, който спаси.

В 75-ата минута Кевин де Бройне намери Фодън на чудесна позиция за стрелба, но младокът разочарова с изпълнението си. В следащите минути Юнайтед продължи да се защитава отлично и да не позволява на Сити да ги пробие.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Домакините правят големи крачки към седмата титла на Англия в историята си. В миналия кръг "гражданите" разгромиха Уулвърхемптън с 4:1 и удължиха победната си серия до 21 мача. Тимът на Хосеп Гуардиола е устремен и в титлата от Шампионска лига, която толкова време му се изплъзва. Затова те искат да си гарантират по-рано триумфа във Висшата лига, за да съсредоточат усилията си върху най-важния европейски клубен турнир.

Доскоро именно градският съперник се смяташе за основен конкурент на "гражданите" за титлата в Англия, но тази битка почти приключи, тъй като "червените дяволи" позволиха на съперника да се откъсне на 14 точки пред тях след серия разочароващи резултати.

Сега Юнайтед води битка за място в топ 4 във Висшата лига, спечелването на Купата на Англия и за успех в Лига Европа, където ще се срещне с Милан. Възможно е устремът към продължване напред в Лига Европа да попречи на тима на Солскяер да се вложи изцяло в днешния сблъсък и да го направи оспорван и истинска битка.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Стоунс, Зинченко, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Жезуш

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Фред, Мактоминей, Бруно, Джеймс, Рашфорд, Марсиал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички