Числата зад чудовищната форма на Манчестър Сити


Числата зад чудовищната форма на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1119 0

Вчера изглеждаше, че Манчестър Сити е напът да прекъсне невероятната си серия от победи, но късна вихрушка пред вратата на Уулвърхямптън донесе поредния успех за тима на Пеп Гуардиола. Отборът му е лидер във временното класиране и има аванс от 15 точки пред втория Манчестър Юнайтед, преди днешния двубой на "червените дяволи" срещу Кристъл Палас.

За последно Манчестър Сити пропусна да спечели пълен комплект точки на 15 декември срещу Уест Бромич. Срещата завърши 1:1, а оттогава "гражданите" изиграха 21 мача във всички турнири, печелейки всеки един от тях.

Числата са красноречиви - в тези 21 мача Сити са отбелязали 52 гола и са допуснали само 8 в своята врата. Това прави средно по 2,47 гола отбелязани на среща и 0,37 инкасирани. Тази невероятна форма донесе лидерската позиция на отбора в класирането, протоколен реванш от 1/8 финалите в Шампионската лига, предстоящ финал за Купата на Лигата и предстоящ 1/4 финал в турнира за ФА Къп.

До края на първенството Манчестър Сити има да изиграе още 11 мача, 6 от които са с противници от втората половина на класирането. Още в следващия кръг "гражданите" имат шанса да увеличат още преднината си на върха, изправяйки се срещу градския си съперник в дербито на кръга.

Повече за вчерашния успех на Манчестър Сити, прочетете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички