Манчестър Сити матира Арсенал в здрав сблъсък от Висшата лига


Манчестър Сити матира Арсенал в здрав сблъсък от Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3337 0

Отборът на Манчестър Сити успя да победи Арсенал с минималното 1:0 като домакин в едно от дербитата на кръга във Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Рахим Стърлинг през първото полувреме, за да донесе и крайния успех на Пеп Гуардиола над бившия си асистент Микел Артета.

В средата на полувремето домакините излязоха напред в резултата. След бърза контраатака Серхио Агуеро подаде към Фил Фоудън в наказателното поле, който веднага опита удар към вратата на "топчиите". Бернд Лено успя да избие, но кълбото се озова в краката на Рахим Стърлинг, който не срещна трудности да намери опразнената врата - 1:0!

Само две минути по-късно Арсенал можеше да изравни резултата, но Едерсон спаси отбора си. Букайо Сака надбяга защитата на "гражданите" и стреля остро към вратата на домакините. Стражът на Сити обаче успя да отрази удара след брилянтна намеса. До края на полувремето отново Сака създаде главоболия на "небесносините", докато Фил Фоудън беше близо до гол пред другата врата.

През второто полувреме опасните положения пред двете врати се изпариха, като рядко се стигаше до възможности за гол. "Артилеристите" така и не успяха да намерят път през добре строената отбрана на "гражданите" и си тръгнаха с празни ръце от "Етихад".

С победата Манчестър Сити вече разполага със 7 пункта, като изостава на шест от лидера Евертън, който е и с мач повече. Арсенал от своя страна инкасира втора загуба през сезона (след Ливърпул) и остава на пето място с 9 точки (с мач повече от Сити).

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Днес край тъчлинията ще се срещнат учителят в лицето на Хосеп Гуардиола и ученикът в лицето на Микел Артета. През лятото "топчиите" победиха "гражданите" в полуфинала на ФА Къп и Артета надхитри треньора, чийто помощник беше доскоро. Впоследствие младият мениджър спечели трофея, който бе дебютен за него като треньор.

"Гражданите" имат проблеми в защита, въпреки че през лятото се подсилиха с централния защитник Рубен Диаш. Ще се усети и липсата на голмайстора Серхио Агуеро, който е контузен, както и на халфа Кевин Де Бройне. Арсенал пък изпитва несигурност в средата на терена, където не успя да се подсили. Възможно е в състава да бъде върнат Месут Йозил.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Диас, Аке, Кансело, Бернардо Силва, Родри, Фоудън, Марез, Агуеро, Стърлинг

Арсенал: Лено, Белерин, Холдинг, Габриел, Тиърни, Себайос, Джака, Сака, Вилиан, Пепе, Аубамеянг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички