Гуардиола вдигна ръце от Менди, замества го с футболист на Аякс


Гуардиола вдигна ръце от Менди, замества го с футболист на Аякс
Снимка: Getty Images/Guliver

2014 0

Отборът на Манчестър Сити вече е набелязал първата си трансферна цел за зимата. „Гражданите“ ще се опитат да привлекат левия бек на Аякс Николас Таляфико.

Треньорът на Сити Пеп Гуардиола искаше да вземе 28-годишния играч още през лятото, но исканите от холандския гранд 35 милиона паунда спряха „гражданите“. Другият проблем за Манчестър Сити бе, че отборът не успя да продаде навреме Олександър Зинченко. Според ‘The Sun’ обаче Гуардиола не се е отказал от взимането на Таляфико и подготвя нова оферта за него през януари. От настоящия договор на аржентинския национал на „Амстердам АренА“ остават по-малко от две години, тъй че се очаква Аякс да приеме оферта на стойност около 20 милиона паунда през януари.

Очаква се Таляфико да бъде взет за заместник на Бенжамен Менди в стартовия състав на Манчестър Сити. Менди стартира всички три мача на „гражданите“ от Висшата лига през този сезон, но имаше сериозни затруднения. Таляфико се представя на високо ниво с екипа на Аякс през последните години и бе важна част от тима, който достигна полуфиналната фаза в Шампионската лига през сезон 2018/19. А ето колко пари е пръснал Гуардиола за защитници през последните 4 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички