Ливърпул повеждаше на 2 пъти срещу Евертън, но не победи в мач с 4 гола и червен картон


Ливърпул повеждаше на 2 пъти срещу Евертън, но не победи в мач с 4 гола и червен картон
Снимка: Getty Images/Guliver

5647 0

Евертън и Ливърпул не се победиха след истинска драма на градското дерби във Висшата лига. Футболистите на Юрген Клоп повеждаха на два пъти в резултата, но "карамелите" се връщаха в двубоя. Така Евертън остава непобеден след 4 победи и 1 равенство.

Сблъсъкът ще остане белязан от две спорни ситуации, след като ВАР отсъди две засади срещу Ливърпул, но на начертаната графика изглеждаше сякаш линията тръгва от лакътя на футболистите в червено (а лакътят няма как да отбележи легитимен гол). След една от тях Върджил ван Дайк напусна контузен.

Ливърпул определено може да съжалява за успеха, тъй като особено през втората част доминираше над своя съперник. Все пак, играчите на Анчелоти също имаха възможности, като дори удариха греда чрез Ричарлисон.

Резултатът бе открит още в 3-ата минута, когато Садио Мане се разписа безпощадно. В 20-ата минута Кийн се разписа след засечена с глава топка от ъглов удар. Салах в 72' отново изведе своя тим напред след страхотен удар от въздуха, но Калвърт-Люин 9 минути по-късно вкара с глава след подаване на Люка Дин и донесе точката за Евертън, който поне временно оглавява класирането.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Хендерсън, Мане, Салах, Фирмино

Евертън: Пикфорд, Дин, Годфри, Кийн, Колман, Алан, Дукуре, Гомеш, Ричарлисон, Хамес, Калвърт-Люин

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна второто полувреме по-активно. "Червените" осъществиха няколко опасни атаки само в рамките на няколко минути, като Джордан Хендерсън бе най-близо до гола, но силният му удар мина малко над вратата. Секунди по-късно и "карамелите" бяха близо до попадението, но Калвърт-Люин се размина с подаване на Люка Дин.

В 59-ата минута футболистите на Карло Анчелоти бяха много близо до пълния обрат. Ричарлисон достигна центриране на втора греда и опита изстрел от малък ъгъл, като топката се отби в страничния стълб до Адриан.

72' - 1:2! Ливърпул отново излезе напред в резултата след страхотен гол на Мохамед Салах, който е под номер 100 за него в Ливърпул. Йери Мина изчисти лошо топката, а египтянинът се възползва и без подготовка стреля от въздуха, без да оставя шансове на Пикфорд.

В 77-ата минута играчите на Юрген Клоп бяха близо до нов гол. Трент Александър-Арнолд центрира отлично от ъглов удар, а Жоел Матип се извиси над всички и стреля силно с глава, но Пикфорд се намеси страхотно, въпреки че ударът бе към ъгъла. Само секунди по-късно стражът отново трябваше да се намесва, след като Салах стреля добре от границата на наказателното поле.

81' - 2:2! Въпреки че Ливърпул играеше по-добре в последните минути, Евертън съумя да изравни. Хамес изведе чудесно Лука Дин, който центрира към Калвърт-Люин, който добре изчака точния момент, скочи високо и не остави шансове на Адриан след премерен удар с глава от непосредствена дистанция.

Само секунди по-късно "червените" отново можеха да излязат напред в резултата. Мане се озова срещу Пикфорд, но не му стигна място, за да отправи удар. След това топката попадна в Жота, който обаче стреля покрай вратата.

В последните минути от сблъсъка "карамелите" останаха с човек по-малко. Ричарлисон закъсня много за една спорна топка, а в същото време се хвърли и опасна в краката на Тиаго и заслужено видя червения картон.

Невероятно. Ливърпул поведе за трети път в резултата, след като капитанът Джордан Хендерсън стреля по земя отблизо, а Пикфорд не се намеси по най-добрия начин. След преглед с ВАР обаче се установи засада на Садио Мане малко преди това.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само три минути игра гостите излязоха напред в резултата. Анди Робъртсън получи топката на левия фланг и успя да елиминира съпротивата на Шеймъс Колман. Последва ниско подаване към Садио Мане, който с точен удар от близка дистанция не остави шансове на Пикфорд - 0:1!

Малко по-късно Върджил ван Дайк стигна пръв до топката в наказателното поле, след което Джордан Пикфорд влезе грубо в краката му, без да играе с кълбото. Бранителят се оказа в много тънка засада, поради което не беше отсъдена дузпа. Нескопосаното влизане на Пикфорд обаче контузи Ван Дайк, който бе принудително заменен от Джо Гомес.

В 20-ата минута Евертън отвърна на удара. След отлично центриране на Хамес от корнер топката се озова на главата на Майкъл Кийн. Бранителят насочи удара си в очертанията на вратата и успя да реализира, подпомогнат и от неубедителна намеса на стража на Ливърпул Адриан - 1:1!

Пет минути по-късно Трент Александър-Арнолд стреля опасно от пряк свободен удар, но Пикфорд успя да избие в корнер. Анди Робъртсън продължи да бъде много активен по левия фланг, откъдето често създаваше главоболия на отбраната на "карамелите". Така беше и в 34', когато проби и подаде към Мане, но сенегалецът не уцели вратата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В предишния кръг английският шампион Ливърпул инкасира първата си загуба за сезона, след като беше разгромен от Астън Вила със 7:2. В същото време техният градски съперник - Евертън, се намира в страховита форма, като след четири мача е лидер във Висшата лига с пълен актив от точки.

За днешното дерби Карло Анчелоти няма да може да разчита на петима футболисти - Тосун, Гбамин, Холгейт, Брантуейт и Кени. Освен тях трима играчи на "карамелите" са под въпрос: Дин, Колман и Мина. "Червените" пък са без титулярния си страж Алисон, както и Костас Цимикас и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Наби Кейта пък е под карантина заради положителен резултат за коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички