И Брайтън превзе "Анфийлд" срещу беззъб Ливърпул във Висшата лига


И Брайтън превзе "Анфийлд" срещу беззъб Ливърпул във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4804 0

Английският шампион Ливърпул претърпя нова загуба на "Анфийлд", след като Брайтън ги победи с минималното 0:1 в мач от 22-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Стивън Алсате, а мърсисайдци все повече се отдалечават от титлата в шампионата на Англия.

"Червените" завършиха срещата с един-единствен точен удар, което е показателно за слабата игра на отбора в атака. В дефанзивен план пък резервният страж на тима Каоимин Келъхър на няколко пъти спасяваше отбора си с добри намеси, след като Алисон Бекер не игра заради боледуване.

Още в третата минута Мохамед Салах имаше добра възможност да вкара, но ударът му премина над вратата. В 25' пък Дан Бърн имаше възможност да се разпише за Брайтън, но не се възползва от добрата ситуация.

В началото на втората част Ливърпул засили натиска си към вратата на Брайтън, но вместо това "чайките" се добраха до гол. В 56-ата минута Тросард проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Алсате успя да стигне до топката, за да засече във вратата на мърсисайдци - 0:1!

В 71-вата минута Мохамед Салах имаше добра възможност да изравни, но ударът му не намери целта. Четири минути по-късно Келъхър трябваше да спасява вратата на Ливърпул от втори гол, след като Паскал Грос се опита да вкара. Малко по-късно и Тросард пробва рефлексите на Келъхър, които отново се оказаха достатъчно добри.

По този начин Ливърпул остава на четвъртото място във Висшата лига с актив от 40 точки, като изостава на 7 пункта от лидера Манчестър Сити, който е с мач по-малко. Брайтън пък е на 15-о място с 24 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул успя да излезе от кошмарната серия от мачове, в която беше влязъл, записвайки две победи в последните два кръга - над Тотнъм и Уест Хям. Мърсисайдци обаче трябва да догонват лидерите във Висшата лига Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, които разполагат с 44 точки - с четири пункта повече от тях.

Днешният съперник на "червените" - Брайтън, се бори за оцеляването си в елита на Англия, като заема 17-о място с едва 21 точки. В последните си три мача обаче "чайките" са без поражение и със сигурност няма да се предадат без бой на "Анфийлд".

Кадровата криза в отбана за Ливърпул пък продължава да расте, след като стана ясно, че и Жоел Матип ще пропусне остатъка от сезона, подобно на Джо Гомес и Върджил ван Дайк. Все пак мърсисайдци привлякоха двама нови бранители - Озан Кабак и Бен Дейвис, но е малко вероятно те да започнат като титуляри в днешната среща. 

Диого Жота и Наби Кейта също остават в лазарета, а Садио Мане, Джеймс Милнър и Фабиньо са под въпрос за срещата. В минутите преди мача стана ясно, че и Алисон Бекер няма да играе. Андоне, Лампти и Яханбакш са контузените в лагера на Брайтън, докато Макалистър, Стийл, Уелбек и Фелтман са под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Хендерсън, Филипс, Робъртсън, Вайналдум, Тиаго, Милнър, Шакири, Салах, Фирмино

Брайтън: Санчес, Бърн, Уебстър, Дънк, Уайт, Марч, Бисума, Алзат, Грос, Тросар, Мопе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички