Ливърпул удари Уест Хем и се върна в топ 3 на Висшата лига


Ливърпул удари Уест Хем и се върна в топ 3 на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

819 0

Ливърпул победи нелек съперник в 21-ия кръг на Висшата лига и се върна в топ 3 в Англия. "Червените" надвиха с 3:1 Уест Хем, който се намира на пето място в класирането. За успеха помогнаха с попаденията си Мохамед Салах (2 пъти) и Жоржиньо Вайналдум. За "чуковете" точен бе Грег Доусън. И четирите гола бяха реализирани през второто полувреме.

Двата тима не успяха да се надхитрят през първата част и се прибраха на почивката при нулево равенство. Десетина минути след подновяването на играта Мохамед Салах откри резултата. Ливърпул направи страхотна атака, Салах стреля между двама защитници и намери горния десен ъгъл на Фабиански. Това се случи в 57-ата минута.

В 68' египтянинът превзе вратата на домакините още веднъж. Мърсисайдци организираха чудесна контраатака след корнер, Александър-Арнолд се отчете с прекрасен дълъг диагонален пас, който намери отляво Шакири. Той пък подаде към добре позиционирания Салах, който прехвърли вратаря на Уест Хем.

Ливърпул стигна до класика в резултата в 84-ата минута, когато няколко техни футболисти разиграха чудесно, Фирмино подаде към Вайналдум и той чукна топката в мрежата. Три минути по-късно "чуковете" върнаха един гол, след като Доусън бе оставен непокрит в наказателното поле и се разписа от корнер. За повече тимът на Дейвид Мойс обаче нямаше сили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички