Юрген Клоп разкри дали очаква Ван Дайк да се завърне в игра този сезон


Юрген Клоп разкри дали очаква Ван Дайк да се завърне в игра този сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1005 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че ще е чудо, ако централният защитник на тима Върджил ван Дайк се завърне в игра за "червените" преди края на този сезон. Нидерландският национал получи тежка контузия на коляното през есента и бе опериран.

Впоследствие същото се случи и с още двама централни защитници на тима - Джо Гомез и Жоел Матип, които също са аут до края на кампанията. Това принуди мърсисайдци да купят двама централни бранители в последния ден на трансферния прозорец - Бен Дейвис от Престън и Озан Кабак от Шалке.

Сега клубове в Англия трябва да определят групата от играчи, с които ще играят в остатъка от сезона във Висшата лига и Шампионската лига, като Клоп сподели, че все пак Ван Дайк може да попадне в списъка. "Нито един лекар не ми е казал, че има шанс Върджил да играе през този сезон. Не искам да казвам, че е невъзможно, но е малко вероятно. Мисля, че имаме място за Върджил в групата за Шампионска лига.

Ако имаме място и в списъка за Висшата лига, той ще бъде в него. Ако няма място, тогава ще трябва да вземем решение. Ако той е в списъка, това е само защото се надяваме на чудо", коментира Клоп, който в последните седмици често използваше централните халфове Фабиньо и Джордан Хендерсън за сърцето на защитата.

Фабиньо обаче също получи контузия и пропусна двубоя с Уест Хям. Докога Фабиньо ще отсъства от игра за Ливърпул - научете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички