Ливърпул привлече защитник от Бундеслигата


Ливърпул привлече защитник от Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1260 0

Ливърпул постигна принципна договорка с Шалке 04 за централния защитник Озан Кабак за шестмесечен наем с опцията за постоянно закупуване, съобщава Sky in Germany. 20-годишният турски национал вече премина медицински прегледи в Германия и се очаква да пътува до Мърсисайд в следващите няколко часа.

„Кралскосините“ не искаха да пуснат бранителя, преди да са намерили негов заместник и се насочиха към защитника на Арсенал Шкодран Мустафи, след като „топчиите“ прекратиха договора му. Мустафи, който искаше да се върне в Бундеслигата в търсене на игрово време, вече подписа шестмесечен контракт с Шалке преди изтичането зимния трансферен прозорец в Германия в 17:00 часа местно време.

Кабак бе обект на интерес от Ливърпул още през миналото лято и е дългосрочна перспектива за клуба. Шалке плати 13 млн. паунда за него през 2019, като договорът му с тима от Бундеслигата е до 2024. Шампионите на Висшата лига се насочиха към Кабак, след като не успяха да привлекат защитника на Марсилия Дуйе Чалета-Цар. Информациите сочеха, че „червените“ са договорили 24-годишния хърватски национал, но марсилци се оттеглиха от сделката поради опасения, че няма да намерят негов заместник преди затварянето на прозореца.

Ливърпул е близо до привличането и на защитника на Престън Бен Дейвис, като централният бранител ще премине медицински прегледи преди акостирането си на „Анфийлд“ за 1.6 млн. паунда. А кой друг бранител бе свързван с мърсисайдци вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички