Арсенал си го върна на Кристъл Палас и стартира кампанията с успех


Арсенал си го върна на Кристъл Палас и стартира кампанията с успех
Снимка: GettyImages

3850 0

Арсенал успя да се наложи над Кристъл Палас като гост в откриващия мач на Висшата лига. Възпитаниците на Микел Артета победиха с 2:0, а по едно попадение падна в двете полувремена. Първо Мартинели даде преднина на своя тим в 20-тата минута, след като новото попълнение Зинченко изпрати "балонна" топка в наказателното поле, насочена от голмайстора в противниковата мрежа.

През втората част пък ефектен автогол на Марк Гехи подпечата успеха на лондонския гранд, който обаче не впечатли в първия се официален мач за сезона. При автогола появилият се като резерва Сака напредна по десния фланг и изпрати остро центриране, засечено от "грешника" с глава в собствената си врата.

Домакините обаче бяха по-настоятелните особено през втората част, докато Арсенал удържа на опитите им. Палас успя да контролира топката през 68% от времето през втората част и успя да създаде 7 голови положения, като един удар попадна в рамките на вратата на Рамсдейл. 

За победителите предстои домакинство на Лестър, докато "орлите" ще се отправят към изключително тежка визита на Ливърпул.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Арсенал започна мълниеносно срещата. Още в 4-ата минута новото попълнение на "артилеристите" Габриел Жесус самостоятелно си отне топката, след което навърза по брилянтен начин 5-а противникови футболисти. Навлизайки в наказателното поле, бразилецът остави Габриел Мартинели с топка в крака сам срещу Гуаита и само неточният удар на нападателя запази нулевото равенство.

Палас постепенно подобри показателите си и макар и временно се настани в половината на гостите. Липсата на решаващо подаване обаче направи атаката на "червено-сините" "беззъба".

ГОЛ! Временният устрем на домакините бързо беше спрян от "топчиите". След изпълнение на корнер Олександър Зинченко бе тотално забравен в далечната част от наказателното поле. Украинският състезател изпрати с глава балонна топка към насъбралите се играчи в близост до вратата. Там най-ориентиран излезе Габриел Мартинели, който без особени проблеми откри резултата. 1:0!

Минути преди края на първите 45 минути (43') Едуард можеше да шокира възпитаниците на Микел Артета. Той стреля мощно с глава от малкото вратарското поле, но проявилият на няколко пъти по-рано несигурни изяви Арън Рамсдейл, неутрализира тарана.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: 

Домакините започнаха втората част, както завършиха първата - с мисъл за попадение във вратата на противника. В същото време и "артерелистите" потърсиха удвояване на резултата, но възпитаниците на Микел Артета контролират зоната пред вратата си.  

"Орлите" контролираха топката през около 60% от времето, но гостите се бяха подредили копактно в защита и не се стигна до сериозни опасносни пред вратата на Рамсдейл. 

До 80-тата минута те бяха отправили един точен удар към вратата на "артерелистите" за втората част, докато възпитаниците на Микел Артета не успяха да го направят нито веднъж. Те рядко създаваха опасни атаки и видимо главната им задача бе да задържат позитивния резултат. 

Гол! В 83-тата минута появилият се минути по-рано Сака напредна по десния фланг и центрира към наказателното поле, където Марк Гехи заби по-умопомрачителен начин топката в своята врата с глава! 0:2!

Стартови състави:

Кристъл Палас: Едуард, Андерсен, Клайн, Гуаита, Шлуп, Заха, Айю, Гуехи, Мичъл,  Дукуре, Езе

Арсенал: Рамсдейл, Мартинели, Йодегор, Джака, Салиба, Уайт, Габриел, Зинченко, Партей, Сака, Жезус

Преди мача:

Възпитаниците на Микел Артета започват сезона на четвърто място спрямо шансовете им за титла според букмейкърите. "Топчиите" купиха и пет нови попълнения, като част от тях са доскорошните звезди на Манчестър Сити - Габриел Жезус и Олександър Зинченко.

Именно двамата играчи се очаква да започнат като титуляри, докато четирима остават под въпрос за срещата, eдин от които - Фабио Виейра, за когото бяха платени 35 милиона евро на Порто. 

За домакините изглежда, че Джак Бътланд ще пропусне срещата, а същото се отнася и за новото попълнение Сам Джонстоун. "Орлите" влизат в срещата като аутсайдери, но ще се опитат максимално да затруднят градския си съперник. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички