Кристъл Палас и Арсенал откриват сезон 2022/23 във Висшата лига


Кристъл Палас и Арсенал откриват сезон 2022/23 във Висшата лига
Снимка: GettyImages

1806 0

Кристъл Палас приема Арсенал в първия мач от новия сезон в английската Висша лига. Двубоят на „Селхърст Парк“ ще започне днес в 22:00 часа българско време.

"Артилеристите“, водени от мениджъра Микел Артета, започват с амбиции да влязат в топ 4 в крайното класиране и да достигнат групите на Шампионска лига за първи път от седем сезона насам.

Тимът се подсили с привличането на Габриел Жезус и Олександър Зинченко от шампиона на страната Манчестър Сити, като взе още португалския полузащитник Фабио Виейра, младия бразилец Маркиньос, стража Мат Търнър, а Уилям Салиба се завърна след престоя си под наем в Марсилия.

Тимът впечатли с изявите си в предсезонните контроли, като Жезус се развихри със седем попадения, а отборът надигра последователно Нюрнберг, Евертън, Орландо Сити, Челси и Севиля, като вкара общо 20 гола в петте си проверки.

"Орлите“, от своя страна, направиха добър сезон под ръководството на бившия играч на Арсенал Патрик Виейра, като отново ще се опитат да бъдат солидни и да завършат в средата на таблицата. Лондончани постигнаха четири победи, две равенства и две загуби – от Ливърпул и Манчестър Юнайтед, по време на предсезонната си подготовка.

Отборът се подсили с Шейк Дукуре и Крис Ричардс, купени съответно от Ланс и Байерн Мюнхен за общо малко над 37 млн. паунда. Като свободни агенти пристигнаха вратарят Сам Джонстън и крилото Малкълм Ебиоуей. Двубоят Кристъл Палас - Арсенал ще бъде предаван пряко по "Диема спорт 2". А ето коя звезда от Висшата лига мечтае за Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички