"Червен" крах, "синя" радост: Евертън се спасява, Ливърпул - не, титлата остава мираж (ВИДЕО)


"Червен" крах, "синя" радост: Евертън се спасява, Ливърпул - не, титлата остава мираж (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3679 0

Ливърпул направи поредната грешна крачка във Висшата лига, която най-вероятно ще бъде фатална за амбициите на отбора за триумф с така бленуваната титла.

Възпитаниците на Юрген Клоп отстъпиха с 0:2 на градския си съперник Евертън за първа загуба в последния двубой на германския наставник на "Гудисън Парк".

Резултата в полза на "карамелите" откри Джерад Брайтуайт в 27-ата минута. Калвърт-Люин покачи на 2:0 в 58-ата минута, носейки успеха на своя тим. Безспорният играч на мача обаче бе стражът Джордан Пикфорд, който записа близо двуцифрен брой ключови спасявания и матира противниковата атака.

Четвъртата загуба през сезона отдалечи мърсисайдци на 3 точки зад първия Арсенал (74 на 77 т.). Манчестър Сити от своя страна е с 1 по-малко от "червените", но и с 2 мача пасив.

"Сините" от своя страна направиха изключително важна стъпка в битката си за оцеляване в елита. "Карамелите" се отдалечиха на 8 точки от опасната зона.

Ливърпул загуби с 0:2 от Евертън във Висшата лига

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Притеснително начало за Ливърпул. Още в 6-ата минута главният арбитър посочи бялата точка за нарушение на Алисон срещу Калвърт-Люин. След преразглеждане от "ВАР" обаче стана ясно, че нападателят е бил в засада.

"Червените" отговориха мигновено. Александър-Арнолд предостави великолепен пас на Мохамед Салах отдясно. Египтянинът овладя и продължи на втора греда, но топката бе изчистена току пред погледа на Дарвин Нунес.

ГОООЛ! Логичното се случи и Евертън откри резултата в 27-ата минута. След абсолютен карамбол и нелепи опити за изчистване защитниците на Ливърпул подариха топката в краката на Брайтуайт. Защитникът стреля силно, Алисон отрази, но топката все пак се озова във вратата му.

Изумителен пропуск в 35-ата минута за Дарвин Нунес. Уругваецът напомни за себе си с много слабо изпълнение от страхотна позиция. Таранът се озова очи в очи с Пикфорд, но стреля право в него.

Отново Пикфорд предотврати сигурен гол във вратата си. Луис Диас получи страхотно подаване от Мохамед Салах. С едно докосване крилото пробва да промуши коженото "кълбо" между краката на стража, но не успя.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна много силно второто полувреме, целейки бързо връщане на гола пасив. Нунес, Салах и компания на няколко пъти тестваха мерника си, но безуспешно.

В 54-тата минута Анди Робъртсън получи хубав пас отляво. Непокрит, от близко разстояние, вместо да овладее, той пробва трудно изпълнение с външен фалц и сгреши.

Евертън отвърна. В 57-ата минута Макнийл си откри хубава позиция за изстрел. Той шутира много силно и точно под напречната греда, но Алисон се намеси.

ГОООЛ! Ливърпул не си взе поука, а "карамелите" не простиха това. При центрирана топка Александър-Арнолд демонстрира фрапиращо позициониране и липса на какъвто и да е отскок. Това направи работата на Калвърт-Люин лесна - нападателят се извиси и с хубав изстрел с глава удвои.

Луис Диас разтресе гредата в 69-ата минута на срещата. С много техничен изстрел в далечния ъгъл колумбиецът опита да изненада Пикфорд, но нацели левия страничен стълб.

Отново Пикфорд бе последната преграда между Ливърпул и гола в 89-ата минута. Харви Елиът изпрати красив "падащ лист" под напречната греда, но стражът спаси.

СЪСТАВИ

Евертън: Пикфорд, Годфри, Тарковски, Брантуейт, Миколенко, Гей, Гарнър, Дукуре, Харисън, Макнийл, Калвърт-Люин

Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Конате, Робъртсън, Александър-Арнолд, Мак Алистър, Собослай, Джоунс, Диас, Салах, Нунес

ПРЕДИ МАЧА

Много ще бъде заложено в дербито на Мърсисайд, което е под номер 244. Евертън се бори за оцеляването си в елита на Англия, докато звездите на Ливърпул ще опитат да изпратят мениджъра си Юрген Клоп подобаващо, като завоюват титлата във Висшата лига,

"Червените" се намират в серия от 2 победи, 2 поражения и равенство във всички турнири и са на второто място с актив от 74 точки - 3 по-малко от лидера Арсенал. Евертън пък е в същата серия от мачове, но се намира на 16-ата позиция с 30 пункта на сметката си.

Първата среща на "Анфийлд" през сезона завърши при резултат 2:0 за "червените", а победата тогава донесе Мохамед Салах с двете си попадения пред домакинската публика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички