Челси и Манчестър Юнайтед не си вкараха и не успяха да се победят в дербито от Висшата лига


Челси и Манчестър Юнайтед не си вкараха и не успяха да се победят в дербито от Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2619 0

Челси и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят в голямото дерби на кръга от английската Висша лига. Двата отбора си разделиха отделни периоди от мача, но в крайна сметка сякаш закономерно се стигна до ремито, след което "червените дяволи" остават втори с 50 точки (12 по-малко от лидера Манчестър Сити), докато "сините" от Лондон остават 5-и с 44 пункта (на 1 точка от 4-ия Уест Хям).

За Юнайтед предстои гостуване на Кристъл Палас (03.03), а след това влиза в серия от много важни и тежки мачове. Първо футболистите на Оле Гунар Солскяер гостуват на Манчестър Сити (07.03), след това приемат Милан в първи осминафинален двубой в Лига Европа (11.03), среща с намиращия се в страхотна форма Уест Хям (14.03) и реванш с Милан в Лига Европа (18.03).

За Челси програмата е не по-малко лесна. След мачовете с Атлетико (Мадрид) и Манчестър Юнайтед следват дербита с Ливърпул (04.03) и Евертън (08.03), а след тях идва и мач с Лийдс (13.03), както и важният реванш срещу Атлетико (Мадрид) на осминафиналите в Шампионска лига (първата среща бе спечелена от "сините" от Лондон с 1:0).

СЪСТАВИ

Челси: Менди, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Чилуел, Канте, Ковачич, Маунт, Хъдсън-Одой, Зиеш, Жиру

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Грийнууд, Джеймс, Рашфорд

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите минути от втората част Хаким Зиеш стреля добре, но Давид де Хеа отрази с една ръка, въпреки че бе тръгнал в обратната посока.

В следващите минути "червените дяволи" взеха инициативата и създадоха няколко нелоши ситуации за гол, но отбраната в синьо бе стабилна, като вратарят Менди също се намеси добре на няколко пъти.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха на много високи обороти срещата. В 14-ата минута Маркъс Рашфорд стреля добре от пряк свободен удар, но Менди се отличи със страхотно спасяване. Секунди след това Хъдсън-Одой имаше сериозни претенции за дузпа в полза на своя отбор след нарушение срещу него, но след преглед на ситуацията с ВАР такава не бе отсъдена.

До края на полувремето резултатът се запази същият, а темпото остана високо. Юнайтед сякаш бе с една идея по-агресивният отбор, но въпреки това "червените дяволи" така и не създадоха 100%-ови голови положения, с които да излязат напред в резултата. За тяхно щастие, Челси също не успя.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Английските грандове Челси и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу друг тази вечер в голямото дерби от 26-ия кръг на Висшата лига. "Сините" се борят за място в топ 4, докато "червените" все още таят надежди, че могат да настигнат Манчестър Сити в битката за трофея.

"Челси са зад нас, Манчестър Сити са пред нас с доста и ние не можем да им позволим да се откъсват повече, ако имаме някакви амбиции. Не можем и да даваме надежда на Челси, че може да ни настигне. Не мисля, че местата в топ 4 ще се решат рано, този сезон е много непредвидим", каза Солскяер преди дербито.

"Червените дяволи" имат проблеми с контузии, като за днешния двубой Солскяер няма да може да разчита на Хуан Мата, Фил Джоунс и Пол Погба. Даниел Джеймс, Единсон Кавани, Скот Мактоминей и Дони ван де Беек са под въпрос за срещата. В лагера на Челси отсъства единствено Тиаго Силва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички