Свиреп Челси разгроми безмилостно Евертън и лиши зрителите от дерби


Свиреп Челси разгроми безмилостно Евертън и лиши зрителите от дерби
Снимка: Getty Images/Guliver

4199 0

Челси разгроми Евертън с 4:0 в двубой от 29-ия кръг от английската Висша лига. По този начин "сините" от Лондон запазиха преднината си на 4-ото място от преследвачите, които не са никак малко, и събраха 48 точки - с две по-малко от Лестър, който е с двубой в запас. Евертън остава на 12-ото място с 37 пункта - на 6 от зона Европа, където в момента е Уулвърхемптън.

Двубоят за момчетата на Франк Лампард започна по мечтан начин. Те излязоха пределно мотивирани и наложи своя контрол още от самото начало. По този начин до 21-ата минута имаха аванс от 2:0. В началото на 2-рата част бяха добавени още две безответни попадения, а "карамелите" така и не създадоха напълно чисти ситуации пред вратата на Арисабалага и съвсем закономерно бяха разгромени.

Това бе 3-и пореден двубой без успех за играчите на Карло Анчелоти. Коректно е да се отбележи, че предишните два бяха срещу други топ отбори - Арсенал (загуба с 2:3) и Манчестър Юнайтед (1:1). Кошмарната серия срещу тимове на най-високо ниво продължава срещу Ливърпул на 16.03.

СЪСТАВИ:

Челси: Арисабалага, Аспиликуета, Рюдигер, Зума, Алонсо, Баркли, Гилмор, Моунт, Педро, Вилиан, Жиру

Евертън: Пикфорд, Сидибе, Кийн, Холгейт, Дин, Бернард, Гомеш, Дейвис, Сигурдсон, Калвърт-Люин, Ричарлисон

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Само 5 минути след началото на втората част "сините" извоюваха класически аванс. Вилиан получи топката на границата на наказателното поле и със страхотен и прецизен удар насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Пикфорд - 3:0!

54' - 4:0! Късо изпълнение на ъглов удар и моментално центриране на Вилиан намери Оливие Жиру, който от непосредствена дистанция не сбърка, за да направи резултата още по-ужасяващ за Евертън.

След двете попадения темпото съвсем нормално падна значително. Двамата треньори извършиха смени, които допълнително накъсаха ритъма и така в дълъг период от време нити Челси, нито Евертън не създадоха нито една по-сериозна опасност. И докато това устройваше "сините" от Лондон, то определено Анчелоти нямаше как да е доволен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: 

Първото 100%-ово положение в двубоя дойде в 7-ата минута. Тогава Вилиан добре напредна по крилото и намери непокрития Моунт. От близка дистанция обаче той не съумя да преодолее съпротивата на Пикфорд, като стреля в тялото му.

14' - 1:0! Челси продължи да е по-активният от двата тима на терена и при втората по-сериозна ситуация не пропусна да накаже "карамелите". Отново главно действащо лице бе Моунт, който получи подаване от Педро, завъртя се по отличен начин и стреля в близкия ъгъл, за да открие резултата.

В 19-ата минута "сините" бяха близо до нов гол, този път чрез Вилиан. Той бе изведен от свой съотборник и излезе срещу вратаря, но от малък ъгъл. Все пак отправи качествен удар, но Пикфорд отрази добре с една ръка, за да запази пасива от 1 гол.

22' - 2:0! Логичното на терена се случи и домакините удвоиха преднината си. След добро разиграване в центъра на терена Баркли изведе Педро със страхотен пас по земя. Испанецът пое топката зад противниковата защита, напредна и с удар по земя не сбърка.

В 26-ата минута Евертън имаше възможност да изравни с първата по-опасна атака. Всичко тръгна от грешка на Зума, за да се стигне до навлизането на Калвърт-Люин в наказателното поле на Челси, но завършващият удар бе твърде слаб, въпреки че имаше противников играч на гърба. 

Ситуацията не терена стана по-балансирана. "Карамелите" започнаха да задържат топката повече, но така и не успяха да създадат по-опасно положение. Челси, на свой ред, продължаваше да създава напрежение във всеки удобен случай, но "сините" също не се добраха до нов чист шанс.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Челси продължава да се представя колебливо, като тежката серия от мачове за "сините" продължава. В последните 6 двубоя срещнаха последователно Лестър, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Байерн Мюнхен, Борнемут и Ливърпул и записаха победи само срещу "шпорите" и срещу мърсисайдци. 

Лондончани продължават да се държат на 4-ото място във временното класиране, но вече авансът им пред преследвачите (а те са много) е нищожен. Участието в Шампионска лига изглежда е пред своя край, като единствените големи цели остават трофей във ФА Къп и място в топ 4 на Висшата лига.

Въпреки очевидният подем в състава на Евертън, "карамелите" имат само 3 победи в последните 7 двубоя във Висшата лига. Тимът на Карло Анчелоти е на незавидното 12-о място, но разликата с днешния им съперник, който е 8 позиции нагоре, е само 8 точки, които при победа, могат да бъдат стопени до 5. Всъщност, откакто Анчелоти е начело на отбора, само Ливърпул и Манчестър Сити имат повече записани точки. Проблем за Евертън обаче е, че вече 24 двубоя не могат да победят Челси като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички