"Винаги е бил такъв"! Звездата на Ливърпул Александър-Арнолд не се притеснява от Маркъс Рашфорд


"Винаги е бил такъв"! Звездата на Ливърпул Александър-Арнолд не се притеснява от Маркъс Рашфорд
Снимка: Getty Images/Guliver

4832 0

Десният краен защитник на Ливърпул - Трент Александър-Арнолд, изрази увереност, че мърсисайдци могат да се разправят с вечния съперник Манчестър Юнайтед. Двата тима се срещат на "Анфийлд" в неделя (5-и март).

"Червените" постепенно навлизат във форма, но все още не са на желаното ниво. Възпитаниците на Юрген Клоп са с актив от 39 точки след 24 изиграни мача. Това обаче не е повод за притеснение в подобни дербита, смята Арнолд, коментирайки и голямата звезда на съперника Маркъс Рашфорд, който блести от началото на сезона.

"Единственото нещо, което наистина е променил, е това, че вкарва много по-често. Той обаче си е същият футболист и винаги е бил заплаха. Сигурен съм, че ще бъде такава и в неделя. Ще бъде тежък мач, но е такъв, за който нямам търпение. Ще бъде добър тест", коментира бранителят, цитиран от "Metro" и продължи.

"Трудни е да го спреш. Той е футболист, който разполага с много оръжия в арсенала си, но смятам, че повече зависи от усилията на отбора. Нещата няма да зависят от игра един на един. Ще разполагат с много повече от само Маркъс, който се впуска напред. Това е отборна игра", допълни още той.

Ситуацията при мърсисайдци

Ливърпул все още изпитва горчивината от отпадането от Шампионска лига. Мърсисайдци допуснаха пълен обрат и разгром от Реал Мадрид с 2:5 в 1/8 финалите на турнира. Във Висшата лига ситуацията към момента се подобрява. Тимът е с актив от 39 точки - на само 6 и с мач по-малко от четвъртия Тотнъм. Евентуален успех над вечния съперник би бил ключов за самочувствието на футболистите на Юрген Клоп до края на кампанията. Самият той също не пропусна да похвали Рашфорд

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички