Юрген Клоп се изказа ласкаво за Маркъс Рашфорд и нарече Манчестър Юнайтед "машина за резултати"


Юрген Клоп се изказа ласкаво за Маркъс Рашфорд и нарече Манчестър Юнайтед "машина за резултати"
Снимка: Getty Images

3695 0

Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, описа Манчестър Юнайтед като "машина за резултати" преди дербито на "Анфийлд" между двата отбора от 26-ия кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци посрещат "червените дяволи" идната неделя (5 март) от 18:30 часа!

"Те се превърнаха в машина за резултати. Успяват да ги постигнат с някои наистина добри представяния. Играят класен футбол и дори мачовете да не се развиват добре за тях - пак успяват да постигнат нужния резултат. Точно затова те са там", обясни немецът на пресконференция, визирайки третото място на тима на Ерик тен Хаг в таблицата и допълни: "Всички го знаят - те са в борбата за титлата"

Клоп за Рашфорд

Юрген Клоп отличи и футболиста на Юнайтед в най-добра форма: "Като цяло е доста невъзможно да бъдеш щастлив за нещо позитивно в Манчестър Юнайтед, когато си треньор на Ливърпул, но наистина се радвам за Рашфорд!".

"Миналата година бе много трудна за него и тогава не се представяше на най-доброто ниво, на което е способен. Знаех си, че това ще се промени и сега той играе страхотно. Скоростта, техниката му - това е микс от всичко. И колко спокоен е пред гола... Ще трябва да се защитаваме колективно срещу него, но той не е единственият им играч от световна класа", предупреди все пак мениджърът на мърсисайдци.

"Това няма да означава нищо"

"До момента правят по-добър сезон от нас, но това няма да означава нищо в неделя. Ние трябва да покажем, че все още сме опонент, срещу който се играе изключително трудно. Трябва да се уверим, че те го осъзнават. Не бих могъл да бъда по-малко заинтересован от това какво прави Юнайтед, просто го уважавам", откровен бе 55-годишният специалист.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "3-те точки ни чакат"! Звезда на Ливърпул се надъха преди дербито с Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички