Роберто Фирмино напуска Ливърпул след 8-годишен престой на "Анфийлд"


Роберто Фирмино напуска Ливърпул след 8-годишен престой на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images

9428 0

Изключително любопитна новина разгласи "Sky Sports" в обедните часове на 3 март - Роберто Фирмино ще напусне Ливърпул след края на сезон 2022/23!

31-годишният бразилец е на "Анфийлд" от лятото на 2015 година, когато бе привлечен от немския Хофенхайм за сумата от 41 милиона евро (според "Transfermarkt").

До момента Фирмино се е отчел с 352 мача във всички турнири, в които е вкарал 107 гола и е раздал 78 асистенции. Договорът му с мърсисайдци обаче изтича след края на настоящата кампания и очевидно няма да бъде подновен.

Според "Sky", футболистът е уведомил Юрген Клоп лично за решението си в днешния 3 март и е категоричен, че ще си тръгне от Ливърпул като 'свободен агент' през идното лято!

През сезон 2022/23 нападателят е записал 9 попадения и 4 асистенции, а на този етап все още не е ясно къде смята да продължи кариерата си. По време на почти 8-годишния си престой в клуба, Фирмино спечели 7 трофея - от Шампионска лига, от Висшата лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупата на УЕФА, Купата на Лигата и Суперкупата на Англия.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "3-те точки ни чакат"! Звезда на Ливърпул се надъха преди дербито с Манчестър Юнайтед

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички