Вижте всички, които могат да се облагодетелстват от "отнемането" на титлите на Манчестър Сити


Вижте всички, които могат да се облагодетелстват от "отнемането" на титлите на Манчестър Сити
Снимка: GettyImages

6078 0

Обвиненията, които се "хвърлиха" върху Манчестър Сити в последните 24 часа започнаха да придобиват все по ужасни размери, особено след като бе обявено, че "гражданите" могат да загубят титлите си за периода 2009-2018 година. 

През това време "небесносините" триумфират 3 пъти във Висшата лига, а сега има опасност трофеите им да бъдат отнети и с тях да бъдат "окичени" подгласниците им в класирането. Това решение би могло да "обърне" историята на футбола в Острова нагоре с краката, а сега ще разберете защо: 

През сезон 2011/2012 Сити става шампион за сметка на своя градски съперник Юнайтед, като двата тима завършват с равен брой точки (89), но с по-добра голова разлика за "небесносините". В този период за "червените дяволи" играе и българинът - Димитър Бербатов, за който тази титла може да бъде ТРЕТА в кариерата му при сър Алекс Фъргюсън.

В изданието на Висшата лига през 2013/2014 година друг емблематичен футболист може да се сдобие с титла, която никога в богатата си кариера не успя да спечели. Става въпрос за капитанът на Ливърпул - Стивън Джерард. Тогава, Сити триумфира над мърсисайдци с 2 точки разлика. 

През сезон 2017/2018 Манчестър Сити става шампион с 19 точки разлика пред втория Юнайтед, но това може да бъде променено, като за "червените дяволи" това ще бъде първия трофей след ерата на легендарния сър Алекс Фъргюсън, а тогава мениджър е Жозе Моуриньо, за който това би бил четвърти трофей във Висшата лига. 

Дали Сити ще бъде признат за виновен е първата стъпка от разследването, а след това ще се определи и санкцията на тима, като първоначално излязоха слухове, че ще им бъдат отнети 15 точки от сегашния актив, което на практика ще даде огромен шанс на Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички