Има ли конфликт на интереси? Съдбата на Сити след скандала се решава от фен на Арсенал


Има ли конфликт на интереси? Съдбата на Сити след скандала се решава от фен на Арсенал
Снимка: GettyImages

4395 0

В процеса на решаване съдбата на Манчестър Сити относно скандала с нарушаването на финансовия феърплей може да възникне известен конфликт на интереси, пише "Daily Star".

Има се предвид фактът, че адвокатът, ръководещ независимата комисия, която ще разследва нарушенията на гранда, е фен на Арсенал. Става въпрос за адвокат Мъри Росен, който ще има за задача да назнчи други членове на комисията.

Както е известно, от Висшата лига вече обявиха, че "гражданите" са обвинени в над 100 нарушения на финансовите разпоредби. Възможно е Сити да бъде наказан с отнемане на точки в първенството, което ще помогне на "топчиите" да спечелят дългоочакваната си титла.

Въпреки това, членовете на комисията се смятат за твърде опитни, за да бъдат повлияни от външни събития или гласове.

"Той твърдо вярва в справедливостта, силата и ползите от спорта и неговите социални, политически и финансови аспекти. Той се е занимавал със спорт през целия си живот, член е на ФК Арсенал и все още редовно играе тенис и пинг-понг", пише в профила на Росен в адвокатската камара.

А ето каква е най-голямата заплаха за Сити от този скандал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички