Сериозни санкции грозят и Роберто Манчини заради тайно споразумение с Манчестър Сити


Сериозни санкции грозят и Роберто Манчини заради тайно споразумение с Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

6111 0

По всичко изглежда, че Манчестър Сити го очакват много тежки дни, след като ръководството на Висшата лига официално обвини клуба в нарушаване правилата за финансов феърплей. Разследването срещу шампиона започна още през март 2019 година и е установило, че английският гранд е извършил над 100 нарушения.

Освен хората в клуба обаче изглежда, че и такива, които вече са напуснали също може да отнесат сериозни санкции. Един от тях е бившият мениджър на тима - Роберто Манчини.  Съобщава се, че селекционерът на Италия е имал тайно споразумение с Манчестър Сити да получава двойно повече от заявената си заплата по време на четиригодишния си престой в клуба.

Журналистът от "The Times" - Мартин Зиглер, описва подробно как английските гиганти са били обвинени от Висшата лига за над 100 предполагаеми нарушения на финансовите разпоредби след четиригодишно разследване. Различните нарушения датират от сезон 2009/10, първата година на Манчини в кормило.

Манчестър Сити е изложен на риск да получи сериозни наказания, вариращи от глоби и отнемане на точки до възможно изключване от Висшата лига. Обвиненията срещу "гражданите" включват и предполагаемото им тайно споразумение за заплати с Манчини по време на четирите му години в клуба от 2009 до 2013 г.

Документи, публикувани от "Der Spiegel", показват, че италианският треньор е имал консултантски договор "на тъмно" с базирания в Абу Даби клуб Ал Джазира, който тихомълком му е платил милиони за четиригодишния период.

Първият договор на Манчини с Манчестър Сити му носеше основна заплата от 1,45 милиона паунда нетно на сезон. Също така се твърди, че е получавал 1,75 милиона паунда на година от Ал Джазира, който изисквал от него да тренира клуба четири дни в годината.

Der Spiegel публикува имейли, които изглежда показват как компанията на Манчини - Italy International Services, издава тримесечни фактури на Манчестър Сити, който след това изпраща парите на собственика на Сити. Той от своя страна ги предава на Ал Джазира, за да плати на треньора. На въпрос за договора с Ал Джазира в миналото, италианският треньор отказа коментар, припомня "Football Italia".

А каква бе официалната позиция на Манчестър Сити по случая - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички