Манчестър Сити -15 точки във Висшата лига? Арсенал шампион, Ливърпул и Челси пак под "гражданите"


Манчестър Сити -15 точки във Висшата лига? Арсенал шампион, Ливърпул и Челси пак под "гражданите"
Снимка: Getty Images

4684 0

Английският гранд Манчестър Сити може да последва съдбата на Ювентус и да му бъдат отнети 15 точки от актива. Това стана ясно след последните сериозни обвинения за нарушенията на "гражданите", като санкциите са много сурови, ако станат официални.

Към момента футболистите на Пеп Гуардиола водят битка с Арсенал за първото място в класирането. "Гражданите" се надяват и вярват, че ще могат да спечелят трета поредна титла във Висшата лига.

Мнозина започнаха със сметките какво ще се случи и къде ще се намира грандът от Манчестър, ако в действителност му бъдат отнети 15 точки. Едно е сигурно - тогава за отбора би било невъзможно да стане шампион.

Към момента Арсенал е първи с 50 точки, докато Сити е с 45 (и мач повече). Топ 6 е допълнен от Манчестър Юнайтед (42 т.), Нюкасъл (40 т.), Тотнъм (39 т.) и Брайтън (34 т.). Сити ще бъде и под отбори като Брентфорд и Фулъм, които са съответно с по 33 и 32 пункта.

Любопитното е, че дори и -15 точки няма да пратят Сити под два от големите грандове в Англия - Челси и Ливърпул, които се намират в сериозна криза. "Сините" от Лондон имат 30 точки (точно толкова ще има и Сити със санкция, но ще е с по-добри показатели и ще е пред столичани).

Мърсисайдци пък са 10-и с 29 пункта и биха останали с точка по-малко от "гражданите", ако наказанието влезе в сила моментално. Трябва да се отбележи, че те са с мач по-малко и това скоро може да се промени.

 

 

Четете всичко за финансовия скандал около Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички