Съперник от Висшата лига иска Манчестър Сити да изпадне, ако бъде признат за виновен


Съперник от Висшата лига иска Манчестър Сити да изпадне, ако бъде признат за виновен
Снимка: GettyImages

3200 0

Манчестър Сити трябва да изпадне от елита, ако бъде признат за виновен в нарушаване на правилата на Финансовия феърплей. Това е мнението на един от съперниците от Висшата лига, който казва, че лигата "трябва да постъпи правилно".

"Гражданите" вече споделиха, че са били "изненадани", след като бяха обвинени в повече от 100 предполагаеми нарушения на правилата след четиригодишно разследване от Висшата лига.

От Сити казват, че притежават "съвкупност от неопровержими доказателства", след като бяха обвинени, че не са предоставили точна финансова информация, свързана с приходи от спонсорство, оперативни разходи и изплащане на заплати, наред с други финансови нарушения.

Шеф на неназован клуб от Висшата лига обаче смята, че отборът на Пеп Гуардиола трябва да изпадне, ако бъде признат за виновен.  Пред The Sun въпросният шеф сподели: "Ако тези обвинения се докажат, трябва да има подходящо наказание и единственото подходящо е те да бъдат изхвърлени. Говорим за десетилетие на предполагаеми злоупотреби и искаме Висшата лига да постъпи правилно".

Ако защитаващият титлата на Висшата лига бъде признат за виновен за подобни неправомерни действия, тогава към клуба могат да бъдат приложени редица санкции. Включително загуба на няколко титли в лигата и отнемане на точки.

Припомняме, че през 2020 година Сити бе наказан да не участва в Шампионска лига за срок от две години. Решението на УЕФА обаче бе променено след становище от Спортния арбитражен съд. Известно е обаче, че този път Манчестър Сити е без "жокера", измъкнал го от наказанието за Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички