ВИДЕО: Преди 8 години - един от най-вълшебните и емоционални моменти във Висшата лига


ВИДЕО: Преди 8 години - един от най-вълшебните и емоционални моменти във Висшата лига
Снимка: Getty Images / Guliver

1032 0

На днешната дата (13.05) преди 8 години футболният свят става свидетел на неописуема драма в последния кръг от английската Висша лига. Тогава Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са с равни точки преди последния двубои за 2-та тима съответно срещу Съндърланд и Куинс Парк Рейнджърс.

"Гражданите" обаче са с по-добра голова разлика и са фаворити за това да прекъснат доминацията на градския си съперник. Още повече, че КПР бе заплашен от изпадане отбор, който е далеч от класата на Сити. Юнайтед си свърши своята работа и победи с 1:0, като се надяваше на чудото.

То бе повече от близо, след като до 2-рата минута (от общо 5) от продължението КПР водеше с 2:1 на "небесносините". Тогава обаче резултатът бе изравнен след гол на Един Джеко след засечена топка от изпълнение на ъглов удар. Дори и при равенство - титлата отиваше за Юнайтед.

Двубоят на "червените дяволи" вече бе приключил и всички бяха притаили дъх в очакване, знаейки, че резултатът на "Етихад" ги устройва. И тогава - минута и половина преди края на продължението Серхио Агуеро се превърна в герой, реализирайки попадение, което донесе успеха и титлата за Сити. Вижте тези моменти във видеото по-долу. Междувременно, собствениците на Сити си купиха девети клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички