Гари Невил: Висшата лига трябва да се поднови най-рано през юли


Гари Невил: Висшата лига трябва да се поднови най-рано през юли
Снимка: Getty Images/Guliver

711 0

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил призова Висшата лига да забави рестарта на шампионата след края на юни. В понеделник бе проведена среща между всички 20 отбора в елита на Англия, на която се обсъждаше проекта за подновяването на първенството.

Правителството на Великобритания обяви, че спортът при празни трибуни може да се завърне от 1-ви юни. Последното предложение, което бе представено на отборите от Висшата лига, обаче срещна неодобрение, тъй като някои от футболистите нямат желание да играят оставащите 92 мача на неутрални терени. Затова Гари Невил смята, че 12-ти юни е нереалистична дата за подновяване на сезона, като добавя, че Висшата лига трябва да бъде рестартирана някъде в началото на юли. „Смятам, че вместо да рестартира през юни, шампионатът трябва да бъде подновен през юли. Усеща се, че има напрежение, което идва от седящите на върха, вратите се затварят и това решение трябваше да се обяви. Знам, че УЕФА постави краен срок за довършване на шампионата, но смятам, че има много неща, за които също трябва да се помисли. В момента ми се струва, че Висшата лига прибързват с нещата, отчасти защото те трябва да го направят и отчасти защото не знаят какво да правят“, заяви Гари Невил в ‘The Football Show’.

Някои от играчите във Висшата лига, като Дани Роуз например, изразиха нежеланието си да подновят кампанията в Англия толкова скоро, тъй като се притесняват за здравето си. Ето какво каза английският национал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички