Собствениците на Манчестър Сити си купиха девети клуб


Собствениците на Манчестър Сити си купиха девети клуб
Снимка: Getty Images/Guliver

1012 0

Изглежда, че финансовата криза от коронавируса не е застигнала собствениците на шампионите на Висшата лига Манчестър Сити. Те са се съгласили да закупят втородивизионния белгийски клуб Ломел, заявиха от Сити Футбол Груп (КФГ) в свое изявление.

„Инвестицията е част от нашата дългосрочна стратегия да бъдем част от ключови футболни страни, да играем красив футбол и да развиваме таланти. Бяхме привлечени от културата на Ломел, тренировъчните им игрища и отдаденост към развитие на младежите им, като очакваме с нетърпение да научим от техния подход и да помогнем в изграждането на клуба в следващите години“, каза Феран Сориано, изпълнителен директор на Сити Футбол Груп.

По този начин белгийският тим ще стане деветият в мрежата на КФГ, която включва още представителя на Мейджър Лийг Сокър (МЛС) Ню Йорк Сити и втородивизионния испански Жирона. КФГ ще изчисти дълга на Ломел, равняващ се на окло 1.75 млн. паунда, като част от сделката, съобщи BBC. Миналата година, КФГ, която е мажоритарна собственост на Шейх Мансур бин Зайед Ал Нахян от Абу Даби, удължи мрежата към Индия, след като се съгласи на 65-процентов дял в местния тим Мумбай. Ломел беше шести във второто ниво на Белгия, когато сезонът беше прекратен поради пандемията от коронавирус. А какво е голямото притеснение в Англия относно подновяването на шампионата - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички