Отборите в Англия довършват сезона на собствените си терени


Отборите в Англия довършват сезона на собствените си терени
Снимка: Getty Images/Guliver

1333 0

Отборите във Висшата лига получиха разрешение да доиграят сезона на собствените си стадиони. В снощната вечер е бил проведен разговор, председателстван от Министерството на културата, медиите и спорта с участието на полицията, Органа за безопасност на спортните игрища, както и представители на Висшата лига, Футболната асоциация и Английската футболна лига.

Според ‘Sportsmail’ полицейските органи нямат проблем мачовете да бъдат играни на традиционните футболни терени, стига да бъдат спазвани критериите за безопасност и мерките за сигурност. Една от основните причини, поради която от Висшата лига предложиха сезона да се доиграе на неутрални терени, е опасението, че феновете могат да се събират на групи извън стадионите, тъй като срещите ще се играят без публика. Няколко клуба обаче посочиха, че това си остава проблем дори и ако мачовете се играят на неутрални стадиони. Сега от отборите ще се изисква да осигуряват подходящи условия за работа на местните полицаи и да спазват мерките за двуметрово дистанциране. Тези условия не би трябвало да са проблем и тимовете ще могат да доиграят сезона на собствените си стадиони.

Около две трети от всички отбори в елита на Англия са били против решението сезона да бъде доигран на неутрални стадиони. А ето коя легенда на Висшата лига смята, че подновяването на сезона трябва да се забави.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички